PEP EcoPassport

Een EPD met de milieu-impact van industriële producten
Maak de juiste keuzes voor het milieu!

PEP ecopassport®

PEP EcoPassport®

Voor elektrische componenten - zoals kabels, connectoren en transformatoren - zijn zowel energie, water en grondstoffen nodig. Het beperken van de ecologische voetafdruk van producten wordt steeds belangrijker om milieudoelstellingen te bereiken.

Om het juiste product te kunnen kiezen, moet je de milieuprestaties van soortgelijke industriële producten op betrouwbare wijze kunnen vergelijken. Het onafhankelijke PEP EcoPassport-programma is hiervoor een handig hulpmiddel.

PEP EcoPassport is een EPD milieuproductverklaring. EPD staat voor Environmental Product Declaration en is gebaseerd op de levenscyclusanalyse (LCA) van een product. Het geeft informatie over de milieu-impact van het product gedurende de hele levenscyclus, door middel van erkende methodologie. PEP EcoPassport is gebaseerd op internationale normen, zoals ISO 14025.

Voor de productie van elektrotechnische componenten - zoals kabels - zijn zowel energie als grondstoffen nodig. Een PEP EcoPassport geeft aan hoeveel grondstoffen, water en energie noodzakelijk zijn vanaf de productie tot de afdanking van het product. Het is steeds belangrijker om de CO2-voetafdruk, watergebruik en het grondstoffenverbruik te beperken. Met de informatie uit PEP kunnen producten met elkaar vergeleken worden.

Nexans heeft al voor veel productreferenties een zogenoemd Product Environment Profiles (PEP) geregistreerd. De publicatie van deze informatie via het PEP EcoPassport programma biedt een garantie voor geloofwaardigheid en bewijst hoge standaarden met betrekking tot milieudoelstellingen. Door de PEP-informatie juist te gebruiken, kan je je als klant van Nexans onderscheiden!

 

“ Als opdrachtgever en inkoper van elektrotechnische materialen hecht RTE veel belang aan de doelstellingen van de ISO 14025-norm. Het is van cruciaal belang om de levenscyclusbeoordeling (LCA) en leveranciers nauwkeurig te kunnen vergelijken. Het PEP-programma beantwoordt hier perfect aan. Het is ook een goede manier om alle spelers in de keten vooruit te helpen. ”

Mike Nunes

MILIEU / ECODESIGN INGENIEUR BIJ RTE

Ecodesign

Bij Nexans is Ecodesign een belangrijke methode richting meer circulariteit en koolstofneutraliteit. Het zorgt ervoor dat wij vanaf het (her)ontwerp van kabels een focus hebben op minder afval produceren, terwijl we ook het hergebruik van grondstoffen willen stimuleren.

Onze aanpak om het milieu te beschemen

Nexans is overtuigd van de noodzaak om de planeet te beschermen voor de huidige en toekomstige generaties. De milieuaanpak is een van de drie topprioriteiten van ons MVO-beleid. We hebben zeer strenge normen vastgesteld en zijn een gezamenlijk innovatieproject gestart om te voldoen aan onze drievoudige doelstelling:

  • de milieubelasting beperken;
  • de circulaire economie stimuleren;
  • de klimaatverandering bestrijden.

PEP EcoPassport

Nexans is stichtend lid van het PEP EcoPassport® programma. Deze onafhankelijke organisatie past een erkende methodologie toe om meetbare informatie te leveren over de milieu-impact van industriële producten. Het is gebaseerd op internationale normen, zoals ISO 14025.

Zoek een PEP Ecopassport in de catalogus

PEP EcoPassport is direct gekoppeld aan onze producten. Open hieronder een productfamilie en zoek de juiste referentie op. Bij de producten staat een link naar de bijhorende PEP EcoPassport.

Neem contact op

Onderwerpen waarover je meer informatie wenst:

*Verplichte velden

Controleer je invoer en probeer opnieuw

Een e-mailadres moet een @ bevatten

Bescherming Persoonsgegevens

U hebt het recht bezwaar te maken tegen de verwerking van uw persoonsgegevens en/of het gebruik daarvan voor direct marketing of commerciële doeleinden

Bedankt !

Bedankt voor je bericht. Wij nemen snel contact met je op.

Fout

Er is een fout opgetreden, probeer later opnieuw.

Sluiten