Recycling oplossingen

Een veilige manier om kabelafval te hergebruiken

Vraag meer informatie

Nexans, een betrouwbare partner

Wij zijn kabelexperts, maar wist je dat we ook expertise hebben in recycling oplossingen voor kabels? Met de Nexans recyclingservice kun je geld verdienen aan kabelresten, terwijl je tegelijkertijd een positieve bijdrage levert aan het milieu en aan alle wet- en regelgeving op het gebied van recycling voldoet.  

De oplossing van Nexans: 

  • Turnkey logistieke oplossingen;
  • Hoogtechnologische vermaling van koper- en aluminiumkabels;
  • Volledige traceerbaarheid tijdens het proces onder verantwoordelijkheid van Nexans.

Voordelen

  • easy: Wij zorgen voor alles; wij halen de kabelresten op en zorgen voor de verwerking;
  • compliance: Recycling zonder zorgen; wij werken in strikte naleving van alle wet- en regelgeving;
  • circulaire economie: Het kabelafval wordt omgezet in gerecyclede grondstoffen, die wij onder meer gebruiken in de productie van nieuwe kabels;
  • financieel: Natuurlijk ontvang je ook een vergoeding voor de kabelresten. Na afloop van het proces ontvang je een overzicht van de opbrengsten en een bijbehorende creditnota.

Hoe werkt het?

1

Overeenkomst

Allereerst wordt er een recycling- en ophaalovereenkomst tussen beide partijen ondertekend. Dit zorgt voor gegaranderde traceerbaarheid en transparantie voor, tijdens en na het recyclingproces.

2

Ophalen

Wij organiseren de volledige logistiek: van de levering van lege bulkcontainers voor kabelafval tot het sturen van vrachtwagens om kabelafval te vervoeren naar het recyclingcentrum.

3

Vergoeding

Na het proces om de non-ferrometalen te scheiden en terug te winnen uit het kabelafval, wordt de waarde van het kabelafval meteen via een creditnota vergoed.

Wist je dit?

Je bent verantwoordelijk voor jouw eigen afval, tot je kan aantonen dat het is gerecycled of vernietigd. Dat blijkt uit de volgende EU-richtlijn:

“ Indien het afval van de eerste producent [...] voor voorafgaande behandeling wordt afgegeven aan een [...] natuurlijke of rechtspersonen, wordt in de regel niet vrijgesteld van de verantwoordelijkheid voor de nuttige toepassing of verwijdering in haar geheel. ”

EU directive on waste: DIRECTIVE 2008/98/EC of 19/11/2008

Wat houdt dit in? Om een voorbeeld te geven: je bent een afvalproducent wanneer je kabel in een gebouw installeert en er restjes overblijven. Zelfs als je de kabelresten verkoopt aan een afvalverwerkingsbedrijf of schroothandelaar blijf je verantwoordelijk totdat je kunt aantonen dat het afval is gerecycled of vernietigd.

Neem contact op

Onderwerpen waarover je meer informatie wenst:

*Verplichte velden

Controleer je invoer en probeer opnieuw

Een e-mailadres moet een @ bevatten

Bescherming Persoonsgegevens

U hebt het recht bezwaar te maken tegen de verwerking van uw persoonsgegevens en/of het gebruik daarvan voor direct marketing of commerciële doeleinden

Bedankt !

Bedankt voor je bericht. Wij nemen snel contact met je op.

Fout

Er is een fout opgetreden, probeer later opnieuw.

Sluiten