Slimme haspels

Volg je haspels in real-time op al je locaties en haal meer uit je data!

Vraag een demo

Wist je dit?

Jaarlijks raken gemiddeld 10% van alle haspels zoek en projectmanagers zijn daardoor gemiddeld 5% van hun tijd kwijt met het opsporen ervan. 
Dit vertegenwoordigt voor middelgrote operatoren gemiddeld 100k€/jaar en voor grote energiebedrijven zelfs tot meerdere miljoenen euro per jaar.

Connected Drums is onze dienst dat haspels slim maakt!

Waarom deze oplossing?

Connected Drums maakt gebruik van IoT-technologie om 24 uur per dag haspels te kunnen volgen, inclusief diefstaldetectie, opvolging van verzendingen en meldingen tijdens haspelcycli.
En dankzij AI en edge computing "weet" elke haspel precies hoeveel kabel er nog op zit en "vraagt" hij om te worden opgehaald wanneer hij leeg is.

Onze oplossing

Connected Drums is het speciale beheerplatform voor kabelhaspels van Nexans. Deze digitale oplossing met geolocatie van kabelhaspels is gebaseerd op een combinatie van hardware, software, diensten en technische expertise. Multi-sensor GPS trackers op de haspels worden gevolgd met behulp van speciale ERP-ready web software (iOS/Android). De unieke oplossing van Nexans maakt het mogelijk om de locatie van kabelhaspels op elk moment nauwkeurig en in realtime te bepalen, waardoor het haspelbeheer, de logistiek en de rotatiecyclus worden geoptimaliseerd en verlies en diefstal van kabels en haspels wordt voorkomen.

17.600

connected drums in gebruik

25 %

reductie van de rotatiecyclus

90 %

reductie verliezen en diefstal

Hoe werkt het?

Beheer

Beheer je haspels

Onze oplossing stelt je in staat om haspels te volgen en in te zoomen op een enkele haspel om zijn huidige locatie, zijn vorige verplaatsingen net als zijn interventiegeschiedenis te vinden en zo dus verlies te voorkomen en hun operaties beter te volgen. Onze klanten kunnen ook rapporten gebruiken om te weten welke haspels de slow movers zijn in hun logistieke centra of welke haspels naar Nexans moeten worden teruggestuurd.

Voorraad

Optimaliseer voorraadbeheer

We helpen onze klanten om de resterende kabelvoorraad op de haspels beter te beheren. Het apparaat dat in de haspels is ingebouwd, berekent het aantal rotaties van de haspels en dankzij specifieke AI vertalen we deze rotaties in de resterende kabellengte op de haspel. Zo kunnen onze klanten hun restlengtes beter beheren en weten ze ook wanneer een haspel leeg is en klaar om te worden terug gestuurd of integendeel nog op een andere werf kan worden gebruikt.

Preventie

Voorkom diefstal

Met Connected Drums weet je wanneer een haspel onverwacht een werkplaats verlaat en kan meteen projectmanagers of werfleiders waarschuwen. We kunnen ook waarschuwingen implementeren op basis van nachtelijke bewegingen van de haspels en die onmiddelijk aan beveiligers sturen.

Kort samengevat

Het webplatform stelt je in staat het volgende nauwkeurig op te volgen:

  • de locatie van haspels
  • de resterende kabellengte op de haspels
  • de geschiedenis van interventies en verplaatsingen
  • de voorraden per locatie in real time dankzij geavanceerde dashboards
  • waarschuwingen in geval van overschrijding van de retourtermijn of diefstal

Met de mobiele app kunnen klantmedewerkers of onderaannemers:

  • verbinding maken met een haspel
  • de resterende kabellengte volgen en toegang krijgen tot productdetails op die haspel
  • de lengtes en snijgeschiedenis bijwerken
  • een haspelophaling aanvragen wanneer een project afgerond is

Neem contact op

Onderwerpen waarover je meer informatie wenst:

*Verplichte velden

Controleer je invoer en probeer opnieuw

Een e-mailadres moet een @ bevatten

Bescherming Persoonsgegevens

U hebt het recht bezwaar te maken tegen de verwerking van uw persoonsgegevens en/of het gebruik daarvan voor direct marketing of commerciële doeleinden

Bedankt !

Bedankt voor je bericht. Wij nemen snel contact met je op.

Fout

Er is een fout opgetreden, probeer later opnieuw.

Sluiten