Cryogene Systemen

Zoek je producten of diensten?

Baanbrekende oplossingen voor veilige, betrouwbare en efficiënte overdracht van cryogene vloeistoffen

Nexans is al meer dan vijftig jaar toonaangevend op het gebied van innovatie in cryogene systemen. Met expertise in cryogene transfersystemen ontwerpen en produceren we geavanceerde oplossingen, aangepast aan industrie, duurzame mobiliteit en de energievoorziening.

Nexans heeft baanbrekend werk verricht op het gebied van flexibele vacuüm-geïsoleerde cryogene transferleidingen. Dit is een essentieel systeem voor de industrie en levert hedendaags een bijdrage aan de koolstofarme mobiliteit, lucht- en ruimtevaartcentra, supergeleidende systemen, deeltjesversnellers en LH2-laadsystemen. 

Nexans’ systemen bevatten zowel onze eigen cryogene transfer leidingen als de bijbehorende koppeling om te zorgen voor een volledig geïntegreerd systeem, getest in onze fabriek. 

4 Kelvin

DE OVERDRACHT VAN VLOEISTOFFEN IN ONZE LEIDINEN VINDT PLAATS TOT NAGENOEG HET ABSOLUTE NULPUNT

8 inch (20,32 cm)

GROOTSTE BINNENDIAMETER IN GEBRUIK VOOR ONZE CRYOBUIZEN

>50

JAREN AAN ERVARING IN CRYOGENE TOEPASSINGEN

Cryogene transfersystemen: belangrijke infrastructuurvoorzieningen voor energiedragers en industriële gassen

Wij bieden bedrijfsklare oplossingen voor toepassingen in de energietransitie, lucht- en ruimtevaartinfrastructuren, industrie en onderzoek. Bouwend op onze innovatieve, technische en productievermogen naast ons ecosysteem aan partners, hebben wij decennia aan knowhow en wereldwijde ervaring in het realiseren van cryogene transferoplossingen voor allerlei soorten cryogene vloeistoffen, zoals LN2, LH2 of LHe.

Belangrijkste toepassingen

 • Lucht- en ruimtevaartinfrastructuren
  Nexans is een historische bijdrager in het avontuur van de lucht- en ruimtevaart. Wij organiseren en leveren hoogwaardige cryogene systemen voor het veilig tanken van raketten met LH2 en LOx. 
   
 • Cryogene leidingen voor industriële toepassingen
  Onze makkelijk te installeren en herconfigureerbare LN2 transfersystemen zijn een belangrijk en veelgebruikt onderdeel in de industrieën waar lage-temperatuurprocessen cruciaal zijn voor productveiligheid en kwaliteitsbehoud, zoals bij voedsel & dranken, geneeskunde & farmaceutica en elektronica. 
   
 • Supergeleidende systemen
  Onze flexibele vacuüm-geïsoleerde transferleidingen garanderen dat de cryogene omhulsels goed functioneren voor supergeleidende HTS-kabelsystemen, een geavanceerde technologie die grote vermogensoverdracht in compacte systemen mogelijk maakt, met behulp van LN2. 
   
 • Vloeibare waterstof infrastructuren
  Nexans’ cryogene transferleidingen maken de ontwikkeling van nieuwe toepassingen van LH2 mogelijk, door hoogdebietoplossingen voor langere lengtes te bieden voor tank-tot-tankoverdracht. Onze systemen zijn speciaal aangepast voor snelle, veilige en betrouwbare LH2-overdracht in havens, luchthavens en tankstations voor wegvoertuigen. 
   
 • Onderzoeksfaciliteiten
  Wij ontwikkelen specifieke ontwerpen van cryogene leidingen, die tot vijf wanden en dubbele thermische isolatielagen (vacuüm, cryogene beschermhuls) bevatten, toepasbaar bij de overdracht van LHe bij temperaturen dicht bij het absolute nulpunt. 

Nexans Cryogenic Solutions is al vijftig jaar voorloper in het ontwikkelen van cryogene systemen, met meerdere wereldprimeurs op het gebied van onder andere supergeleidende systemen, schip-naar-wal LH2-overdrachtssystemen en deeltjesversnellers

Certificering & homologatie

6

Onze oplossingen zijn conform de volgende certificeringen:

 • 2014/68/EU Pressure Equipment Directive - Europese richtlijn voor drukapparatuur - CE verklaring volgens module A1 en A2 

 • DIN EN ISO 10380 - Internationale standaard voor gegolfde metalen slangen en metalen slangassemblages 

 • AD2000 - Duitse regelgeving voor drukapparatuur (gebaseerd op 2014/68/EU) 

 • ISO 9001 - Internationale standaard voor kwaliteitsmanagementsystemen 

 • ISO 14001 - Internationale standaard voor milieubescherming 

 • ASME B31.3 - Amerikaanse standaard voor drukleidingen

Medium voltage cables and accessories

Selecteer een land en vind de lokale producten

Verwante producten

Neem contact op

Onderwerpen waarover je meer informatie wenst:

*Verplichte velden

Controleer je invoer en probeer opnieuw

Een e-mailadres moet een @ bevatten

Bescherming Persoonsgegevens

U hebt het recht bezwaar te maken tegen de verwerking van uw persoonsgegevens en/of het gebruik daarvan voor direct marketing of commerciële doeleinden

Bedankt !

Bedankt voor je bericht. Wij nemen snel contact met je op.

Fout

Er is een fout opgetreden, probeer later opnieuw.

Sluiten

Neem contact op

*Verplichte velden

Controleer je invoer en probeer opnieuw

Een e-mailadres moet een @ bevatten

Bescherming Persoonsgegevens

U hebt het recht bezwaar te maken tegen de verwerking van uw persoonsgegevens en/of het gebruik daarvan voor direct marketing of commerciële doeleinden

Bedankt !

Bedankt voor je bericht. Wij nemen snel contact met je op.

Fout

Er is een fout opgetreden, probeer later opnieuw.

Sluiten