WHAT's WATT - Hét YouTube kanaal over elektriciteit - Seizoen 4

In onze WHAT's WATT-videoserie praten we over alles wat er te weten valt over elektriciteit; van die kleine neuronen in je hersenen tot de grootste waterkrachtcentrales van vandaag. We hebben het over energie, transmissielijnen en opkomende technologieën. Als het iets met elektriciteit te maken heeft, zal het in onze serie zitten!

Seizoen 4: Watt's Nieuw?

Het seizoen loopt van januari tot december, met elke maand een aflevering. 

Frédéric introduceert Sylvie, een nieuwe What's Watt presentatrice die onder andere zal praten over vrouwen die zich onderscheiden op het gebied van STEM-wetenschap, technologie, techniek en wiskunde.
In dit nieuwe seizoen zullen we ook onderwerpen behandelen als:

 • Hoe kan elektriciteit helpen aan de wereldwijde decarbonisatie?
 • Wat zijn bijzondere verschijnselen van elektriciteit en hoe onderscheid je de echte van de neppe?
 • Hoe zou ons dagelijks leven eruit zien zonder elektriciteit?

Waarom een kanaal over elektriciteit?

 • We willen onze passie voor elektriciteit delen;
 • Elektriciteit is overal: soms vergeten we zelfs dat het bestaat;
 • Elektriciteit begrijpen is begrijpen hoe onze wereld werkt;
 • Het onzichtbare zichtbaar maken: we maken elektriciteit zichtbaar voor jou;
 • Elektriciteit zit vol leuke weetjes;
 • Er is zoveel wetenschap in elektriciteit;
 • Onze toekomst hangt af van elektriciteit.

Op ons WHAT'S WATT kanaal zenden we elke maand video's over elektriciteit uit, een heel seizoen lang, van januari tot december.

Maak kennis met Frédéric Lesur, onze expert en host

Maak kennis met Frédéric, die de videoreeks presenteert en regelmatig speciale gasten en Nexans-deskundigen uitnodigt.

 • Frédéric is Senior Engineer voor hoogspanningsproducten en kabelsystemen bij Nexans en is sinds 1994 lid van internationale organisaties en wetenschappelijke werkgroepen.

 • Frédéric houdt van wetenschapspopularisatie: hij neemt deel aan verschillende educatieve projecten en wetenschappelijke netwerken en draagt bij aan het grootste wetenschapsfestival ter wereld: "Pint of Science".

 • Frédéric heeft een passie voor elektriciteit, luchtschepen, de maritieme wereld en lichthuizen, en is oprecht bezorgd om het behoud van onze planeet.

Maak kennis met Sylvie Daveau, onze industriële expert
 • Sylvie is Algemeen Ingenieur en heeft een industriële carrière in de productie van elektrische kabels voor de industrie, de bouw en energiedistributie.
 • Sylvie heeft een passie voor technische beroepen, zoals blijkt uit haar veelzijdige loopbaan: van procesingenieur in de voedingsmiddelenindustrie tot innovatieprogrammamanager op het gebied van brandveilige kabels. Ze bekleedde ook nog een positie als fabrieksdirecteur. Tegenwoordig richt Sylvie zich op het menselijk kapitaal in het hart van technische beroepen.
 • Sylvie is bijzonder gevoelig voor de rol van vrouwen in de industrie in het algemeen en in STEM-gebieden (wetenschap, technologie, ontwerp en wiskunde) in het bijzonder.
WHAT'S WATT - Seizoen 1

Onze wetenschappelijke expert Frédéric Lesur is co-host van de serie met twee wetenschapscommunicatoren: Athena Brensberger (astrofysica) en Vanessa Hill (psychologie en neurowetenschappen).

WHAT'S WATT - Seizoen 2

We behandelen ongelooflijke onderwerpen zoals elektriciteit in de ruimte, de high-tech achter een raceboot, hoeveel elektriciteit datacenters gebruiken en een speciaal bezoek aan de Nexans Aurora: een schip dat je letterlijk versteld zal doen staan!

WHAT'S WATT - Seizoen 3

Frédéric brengt een eerbetoon aan een onterecht miskend genie van elektriciteit. We behandelen ook onderwerpen als energieopslag en hoe we stroomstoringen kunnen voorkomen. En we gaan terug naar de basis van elektriciteit: hoe elektrische ladingen stromen en welke voorwerpen ze het beste geleiden.  

Neem contact op

Onderwerpen waarover je meer informatie wenst:

*Verplichte velden

Controleer je invoer en probeer opnieuw

Een e-mailadres moet een @ bevatten

Bescherming Persoonsgegevens

U hebt het recht bezwaar te maken tegen de verwerking van uw persoonsgegevens en/of het gebruik daarvan voor direct marketing of commerciële doeleinden

Bedankt !

Bedankt voor je bericht. Wij nemen snel contact met je op.

Fout

Er is een fout opgetreden, probeer later opnieuw.

Sluiten