Lokale duurzame initiatieven

Onze aanpak om het milieu te beschermen

Ons credo is We Electrify The Future; wij geloven in een toekomstige wereld die veiliger en duurzamer is voor iedereen. Lokaal zetten wij ons hier voor in met producten en diensten die helpen bij het versnellen van de energietransitie. Ook dragen we zelf ons steentje bij met initiatieven om onze eigen CO2-voetafdruk te verlagen of die op andere wijze helpen richting een duurzame toekomst.

Onze fabriek in Buizingen is ISO 14001-gecertificeerd; de internationaal geaccepteerde standaard met eisen voor een milieumanagementsysteem. Het helpt ons om actief het milieubeleid te vertalen naar concrete doelstellingen en de uitvoering hiervan ook te borgen.

Wind turbines Buizingen
Gebruik van windenergie & regenwater

Op het terrein in Buizingen staan al een aantal jaar een paar windturbines. Inmiddels wordt 35% van de elektriciteitsbehoefte van de fabriek opgewekt met windenergie. Ook wordt regenwater opgevangen, dat gebruikt wordt als koelwater bij de productie van kabel. Het water van deze koelbaden zit in een gesloten systeem, waardoor we milieubelasting kunnen voorkomen. 

Verduurzaming verpakkingsmateriaal

Als eerste grote kabelfabrikant in de Benelux heeft Nexans de folieverpakking van haar rollen kabel aangepast. Voortaan wordt hiervoor een duurzamere folie gebruikt, gemaakt met 30% gerecycled plastic.

Jaarlijks bespaart Nexans in de Benelux met deze overstap naar schatting 10.000 kg CO2-equivalent. Er is een bos met meer dan 300 bomen nodig om een zelfde hoeveelheid CO2 uit de lucht te halen.

Haspels & pallets

Europallets en houten haspels worden gemaakt van PEFC gecertificeerd hout. Nexans probeert zoveel mogelijk pallets en haspels te hergebruiken, waardoor minder nieuwe haspels en pallets geproduceerd hoeven te worden. Nexans haalt hiervoor actief lege haspels op bij partners en klanten.

Lees verder over de verduurzaming van ons verpakkingsmateriaal.

Milieuproductverklaring (EPD): PEP EcoPassport

Een milieuproductverklaring (EPD) bevat de milieudata van industriële producten. Het PEP EcoPassport is gebaseerd op een levenscyclusanalyse (LCA), waarbij producten worden beoordeeld in elke levensfase: van productie tot einde levensduur. Dit gebeurt volgens specifieke regels, de Product Category Rules (PCR), waaronder de CO2-voetafdruk, energie-, water- en grondstoffenverbruik.

PEP-EcoPassport voldoet aan de ISO 14025-norm. Nexans heeft inmiddels voor een groot deel van haar Nederlandse producten een milieuproductverklaring beschikbaar. Met onze onafhankelijk getoetste EPD maak je een bewuste keuze voor je volgende bouwproject!

Meer over PEP EcoPassport

Circular Plastics Alliance

Pas 10% van het plastic afval wordt momenteel gerecycled, maar met slimme oplossingen kan dit percentage de komende jaren flink worden verhoogd. Nexans, lid van de Circular Plastics Alliance, wil actief bijdragen om deze ontwikkeling te versnellen. Dit kan door meer gerecyclede materialen in producten en verpakkingen te verwerken, maar ook door samen op te trekken met partners en klanten om met innovatieve oplossingen meer verpakkingsmateriaal te recyclen. Op deze manier werken we samen aan een betere wereld.

Ons opklikbare afrolsysteem MOBIWAY MOB is al grotendeels gemaakt van gerecyclede materiaal. De MOBIWAY MOB flenzenset kan daarnaast keer op keer opnieuw gebruikt worden, terwijl de MOBIWAY MOB haspels weer opnieuw gerecycled kunnen worden. Ook in N-LINE voorbedrade buis is aandacht voor duurzaamheid. In de buis is al meer dan 30% gerecycled materiaal verwerkt en N-LINE is daarnaast volledig halogeenvrij.

Maak milieuvriendelijkere keuzes met de EcoCalculator

Bespaar energie & geld: kies een grotere kabeldoorsnede om warmte en energieverlies te beperken. De online Nexans EcoCalculator berekent de energiebesparing en toont de terugverdientijd van de investering, soms al binnen 2 jaar!

In sommige gevallen wordt een veiligere halogeenvrije kabel voorgesteld. Zo zorg je in geval van brand voor meer evacuatietijd en minder schade. 

Probeer de gratis Nexans EcoCalculator nu en maak de juiste keuzes!

Ontdek de Nexans EcoCalculator

Neem contact op

Benjamin Troost

Marketing

Duurzaamheid
Volg de ontwikkelingen

Via onze nieuwsbrieven houden we je op de hoogte van belangrijk nieuws

Schrijf je in

Neem contact op

Onderwerpen waarover je meer informatie wenst:

*Verplichte velden

Controleer je invoer en probeer opnieuw

Een e-mailadres moet een @ bevatten

Bescherming Persoonsgegevens

U hebt het recht bezwaar te maken tegen de verwerking van uw persoonsgegevens en/of het gebruik daarvan voor direct marketing of commerciële doeleinden

Bedankt !

Bedankt voor je bericht. Wij nemen snel contact met je op.

Fout

Er is een fout opgetreden, probeer later opnieuw.

Sluiten