Duurzaamheid

Nexans sluit zich aan bij het Brancheplan Verpakkingen

17 jun. 2024
De officiële ondertekening door Frank Oberink, CEO Nexans Nederland, werd in ontvangst genomen door Sebastiaan Scheers van Fedet.

Wij zijn trots om aan te kondigen dat Nexans Nederland B.V. zich heeft aangesloten bij het Brancheplan Verpakkingen - een belangrijk initiatief van Techniek Nederland & Fedet! 

Nexans, wereldwijd toonaangevend in kabeloplossingen, heeft de ambitieuze doelstelling om tegen 2050 netto nul emissies te bereiken. Onze focus ligt op duurzame elektrificatie en deelname aan dit initiatief is een belangrijke stap in die richting. De officiële ondertekening door Frank Oberink, CEO Nexans Nederland, werd in ontvangst genomen door Sebastiaan Scheers van Fedet.

Het verduurzamen van verpakkingen is voor Nexans ontzettend belangrijk. We maken al heel lang gebruik van haspels gemaakt van PEFC gecertificeerd hout en onze MOBIWAY MOB-haspels worden gemaakt van gerecycled plastic. Ook zijn we onlangs begonnen met het toepassen van een duurzamere verpakkingsfolie,gemaakt van 30% PCR gerecycled plastic.

Het Brancheplan Verpakkingen is een initiatief dat zich richt op het verminderen, verduurzamen en hoogwaardig hergebruiken van verpakkingen binnen de installatiebranche. Dit plan streeft naar het minimaliseren van het gebruik van primaire grondstoffen en verpakkingsafval, wat bijdraagt aan een circulaire economie. Door als collectief samen te werken, ondersteunen wij de ambitie van de Nederlandse overheid om in 2030 50% minder primaire grondstoffen te gebruiken.

Nexans Nederland B.V. is enthousiast om deel uit te maken van dit initiatief en bij te dragen aan de ontwikkeling van duurzame verpakkingsoplossingen. Samen met andere toonaangevende bedrijven in de branche zullen we ons inzetten om de milieu-impact van verpakkingen te verminderen en de circulaire economie te bevorderen.

Wij geloven dat samenwerking helpt om verduurzaming te versnellen en nodigen andere bedrijven uit om zich bij ons aan te sluiten in deze belangrijke missie. Samen maken we het verschil!

Meer over het Brancheplan verpakkingen

Lees de ambities op het gebied van verpakkingen voor de installatiebranche

Bekijk de website

Contactinformatie

Marketing NL

Marketing NL

Neem contact op

Onderwerpen waarover je meer informatie wenst:

*Verplichte velden

Controleer je invoer en probeer opnieuw

Een e-mailadres moet een @ bevatten

Bescherming Persoonsgegevens

U hebt het recht bezwaar te maken tegen de verwerking van uw persoonsgegevens en/of het gebruik daarvan voor direct marketing of commerciële doeleinden

Bedankt !

Bedankt voor je bericht. Wij nemen snel contact met je op.

Fout

Er is een fout opgetreden, probeer later opnieuw.

Sluiten