Voorrang aan verantwoordelijkheid en ethiek geven

Crowd on the street

“ Nexans deelt en handhaaft de hoogste waarden in de manier waarop zij wereldwijd zaken doet.
De Nexans Code of Ethics & Business Conduct is onze richtlijn bij de toepassing van onze ethische normen. U kunt op mij en het Uitvoerend Comité rekenen. Net zoals wij op al onze werknemers en zakenpartners rekenen om deze Code na te leven, want die vormt de basis van de reputatie en het succes van Nexans. ”

Christopher Guérin

CEO

Eerlijk zakendoen

De Ethische en Zakelijke Gedragscode van Nexans bevat de ethische regels en waarden waaraan de werknemers en zakelijke partners van Nexans zich dienen te houden.

Aanverwant document
pdf - 351.0 kB

Code of ethics and business conduct

Download

Incidentmeldingssysteem

Alle werknemers en derden kunnen schendingen van de Code of Ethics & Business Conduct melden via het incidentmeldingssysteem. Klik op de link in de rechterkolom om toegang te krijgen tot het systeem.

Nexans ethisch Compliance-programma

Ons Ethische Compliance Programma bevat acties om de ethische risico's te voorkomen, op te sporen en te beheren waaraan de Groep wordt blootgesteld bij haar wereldwijde activiteiten.
Het baseert zich op de belangrijkste ethische risico's van de Groep, en wordt regelmatig bijgewerkt.
Elk jaar wordt een specifiek actieprogramma opgesteld en in de hele Groep uitgevoerd. Deze dient ter verbetering van preventie, om nieuwe regelgeving te implementeren, of omdat er een andere noodzaak is vastgesteld. Op basis van dit plan worden de beleidslijnen van de preventieprocessen geactualiseerd. Op basis hiervan worden de verplichte opleidingen voor het jaar bepaald en ondertekenen medewerkers een conformiteitsattest en een verklaring inzake belangenconflicten. Het jaarlijkse plan wordt opgesteld om zo efficient mogelijk te werken aan het voorkomen, opsporen en controleren van de reële risico's waaraan de Groep bij de uitvoering van zijn activiteiten wordt blootgesteld.

Nexans Compliance Team

Onder toezicht van de Secretaris-Generaal van de Groep zijn meer dan 20 personen betrokken bij het beheer van de belangrijkste acties van het Nexans Ethisch Compliance Programma.

  • De Group Ethics Compliance Program Officer is verantwoordelijk voor het aan het Uitvoerend Comité voorstellen van de acties ter voorkoming, opsporing en behandeling van ethische kwesties en voor het ondersteunen van de operationele managers bij de uitvoering van het programma. Hij/zij rapporteert minstens eenmaal per jaar aan het Auditcomité en heeft een rechtstreekse rapportagelijn naar de CEO.
  • De Group Ethics Correspondent: ontvangt en verwerkt meldingen van schendingen. 
  • De Group Data Protection (GDPR) Officer die risico's en procedures vastlegt voor het beheer van persoonsgegevens binnen de Groep.
  • De dienst interne audit  die elk jaar een audit uitvoert over de effectieve uitvoering van het jaarlijkse actieplan, naast de audits ter plaatse.
  • Een netwerk van bedrijfsjuristen die optreden als lokale Compliance Program Officers.
  • De personeelsdienst van de Groep die betrokken is bij de inschrijving van werknemers die blootgesteld zijn aan ethische risico's in verplichte opleidingen, de uitvoering van integriteitscontroles bij de recrutering van belangrijke managers in risicolanden.

Gerichte wereldwijde en lokale acties

Elk jaar stellen we een specifiek actieplan op met onder meer de ondertekening van het ethische codecertificaat, geavanceerde opleidingsprogramma's en bewustmaking van wijzigingen in de concurrentieregels. Jaarlijkse managementbeoordelingen en interne auditteams zien toe op de uitvoering van dit beleid. 

2019 resultaten

95%
COMPLIANCE-CERTIFICAAT ONDERTEKEND

Naleving door leidinggevend personeel

3.680 Managers (95%) ondertekenden het compliance-certificaat

95%
COMMERCIËLE MEDEWERKERS OPGELEID

Compliance training gegeven aan commerciële functies

95% van de commerciële medewerkers (afdelingen verkoop, marketing en inkoop) heeft de verplichte e-learning over compliance gevolgd, met de nadruk op bijgewerkte richtlijnen en procedures voor exporteren, concurrentie, anticorruptie en risico's op witwassen.

Neem contact op

Onderwerpen waarover je meer informatie wenst:

*Verplichte velden

Controleer je invoer en probeer opnieuw

Een e-mailadres moet een @ bevatten

Bescherming Persoonsgegevens

U hebt het recht bezwaar te maken tegen de verwerking van uw persoonsgegevens en/of het gebruik daarvan voor direct marketing of commerciële doeleinden

Bedankt !

Bedankt voor je bericht. Wij nemen snel contact met je op.

Fout

Er is een fout opgetreden, probeer later opnieuw.

Sluiten