Brandveilige kabels

ALSECURE: Brandveilig, duurzaam en efficiënt

Vraag advies

ALSECURE® brandveilige kabels

Veiliger bij brand en optimaal gebruiksgemak!
Anticipeer op de toekomst met de nieuwe generatie ALSECURE brandveilige kabels van Nexans. 

Je gaat aan de slag met een project zoals een overheidsgebouw, verzorgingshuis, hotel, bedrijfsgebouw, school of een ander bouwwerk waarbij brandklasse B2ca/Cca is voorgeschreven. Bovendien heeft de opdrachtgever extra aandacht gevraagd voor duurzaamheid. De nieuwe generatie ALSECURE brandveilige kabels zijn perfect voor dit type opdrachten. Een verbeterde brandreactie, optimaal gebruiksgemak en voorzien van een Milieuproductverklaring (EPD). Anticipeer op de toekomst: gebruik ALSECURE brandveilige kabels van Nexans.

De voordelen van ALSECURE:

  • Verbeterde brandreactie
  • Easy Strippable
  • UV-bestendig
  • PEP EcoPassport (EPD)
Peggy van Walle
“ Ik ben trots op onze nieuwe generatie ALSECURE kabels. Ik denk heel graag met jou mee om de beste oplossing te vinden voor jouw project. ”
Peggy van Walle
Regiomanager bij Nexans

Betere brandveiligheid dankzij ALSECURE

Elektrische kabels spelen een essentiële rol bij brandveiligheid in gebouwen. Door het gebruik van de halogeenvrije ALSECURE kabels met B2ca/Cca classificering wordt de brandveiligheid aanzienlijk verbeterd vergeleken met standaard kabels. Daarom zijn de ALSECURE kabels ideaal voor gebruik in projecten waarbij brandveiligheid extra belangrijk is.

  • Vertraging van de brandontwikkeling, waardoor kostbare tijd wordt gewonnen voor evacuatie en brandbestrijding.
  • Beperken van dichte rook en zure gassen, de hoofdoorzaak van brandgerelateerde sterfgevallen en kostbare schade aan gebouwen en uitrusting
  • Vermindering van de vrijgekomen hitte
  • Een groot assortiment, aangepast aan Nederlandse voorschriften, gebouwtypes en elektrische toepassingen.
UV-bestendige installatiekabels

Bouwwerken worden steeds ingewikkelder, onder andere vanwege de elektrificatie van de energievoorziening, zoals het gebruik van zonnepanelen en elektrische auto's.

Kabels komen hierdoor steeds vaker in direct contact met zonlicht. Met UV-bestendige kabels hoef je het kabeltraject niet te beschermen tegen direct zonlicht.

Onze halogeenvrije installatiekabels zijn UV-bestendig volgens de testnorm EN 50289-4-17 Methode A.

Easy strippable: aansnijden, knikken, mantel eraf halen.

Halogeenvrije kabels in brandklasse B2ca en Cca zijn vaak moeilijker te verwerken dan standaard installatiekabels. Zo kan een mantel hechten aan de geleiders, waardoor je maar korte stukken kunt ontmantelen. Ook komt het voor dat je de vulmantel stukje voor stukje moet afpellen. Hoe meer je in een kabel moet snijden, hoe meer risico je loopt om de isolatie te beschadigen.

Bij Nexans is dit probleem opgelost. De ALSECURE kabels tot 10 mm² zijn Easy Strippable, waardoor je de kabels net zo makkelijk kunt ontmantelen als onze standaard kabels. En dat werkt fijn en snel. Bespaart tijd, verbetert arbeidsgemak en vergroot veiligheid.

“ Easy Strippable installatiekabel biedt een stuk arbeidsgemak en tijdbesparing, doordat we in één handeling de hele kabel kunnen strippen. Het zorgt voor minder afval en wij adviseren het zeker aan andere installateurs. ”

Jos Belgers

VAN BOXTEL ELEKTRO - UDEN
Bouwen aan een betere wereld

In steeds meer aanbestedingen is er aandacht voor het gebruik van duurzamere materialen. Zo beperken we onze CO2-voetafdruk en het grondstoffenverbruik. Dankzij Ecodesign werkt Nexans actief aan de ontwikkeling van producten met een lagere milieu-impact. Nexans maakt het voor jou makkelijk om duurzamer te werken met een PEP EcoPassport. Met deze transparante milieuproductverklaring (EPD) kan je de duurzaamheid van het project beter bepalen.

Lees verder over het PEP EcoPassport

Technische specificaties en productoverzicht

Nexans heeft een ruim pakket ALSECURE halogeenvrije kabels uit voorraad leverbaar. Ze zijn geschikt voor gebruik in bouwwerken waar een hogere brandveiligheid vereist of gewenst is.

Brandklasse B2ca-s1,d1,a1

Brandklasse Cca-s1,d1,a1

Vraag advies aan onze regiomanagers

Vraag advies bij onze regiomanagers, die dankzij kennis van onze producten en de toepassingen met jou mee kunnen denken. Bovendien kunnen zij je ondersteunen bij complexe kabelberekeningen die nog verder gaan dan ons Easycalc kabelberekeningsprogramma. Hierdoor kan jij de juiste keuze maken voor jouw project.

Michiel Hendriks

Regiomanager Noordoost

Peggy Van Walle

Regiomanager Zuidwest

Robin Cox

Key Account Manager

Ouafae Harmouch

Regiomanager Noordwest

Neem contact op

Onderwerpen waarover je meer informatie wenst:

*Verplichte velden

Controleer je invoer en probeer opnieuw

Een e-mailadres moet een @ bevatten

Bescherming Persoonsgegevens

U hebt het recht bezwaar te maken tegen de verwerking van uw persoonsgegevens en/of het gebruik daarvan voor direct marketing of commerciële doeleinden

Bedankt !

Bedankt voor je bericht. Wij nemen snel contact met je op.

Fout

Er is een fout opgetreden, probeer later opnieuw.

Sluiten