Bouwen aan een betere wereld

Maak de juiste keuzes voor het milieu

PEP ecopassport®

Voor de productie van elektrotechnische componenten - zoals kabels, connectoren en transformatoren - zijn zowel energie als grondstoffen nodig. Het is steeds belangrijker om de CO2-voetafdruk en het grondstoffenverbruik te beperken.  Bij Nexans is Ecodesign een belangrijke methode richting meer circulariteit en koolstofneutraliteit. Het zorgt ervoor dat wij minder afval produceren, terwijl we tegelijk meer grondstoffen kunnen hergebruiken.

De ecologische voetafdruk van producten wordt steeds belangrijker, dit geldt ook voor industriële goederen. Om de juiste productkeuzes te kunnen maken wil je de milieuprestaties van verschillende industriële producten gemakkelijk kunnen vergelijken. Dit wordt mogelijk dankzij de milieuprofielen van PEP EcoPassport®.

PEP Ecopassport®

Nexans is stichtend lid van het PEP Ecopassport® programma. Deze onafhankelijke organisatie past een erkende methodologie toe om meetbare informatie te leveren over de milieu-impact van industriële producten. Het is gebaseerd op internationale normen, zoals ISO 14025.

Nexans heeft al voor veel productreferenties een zogenoemd Product Environment Profiles (PEP) geregistreerd. De publicatie van deze informatie in naam van het PEP ecopassport programma biedt een garantie voor geloofwaardigheid en bewijst hoge standaarden met betrekking tot milieudoelstellingen. Door de PEP-informatie juist te gebruiken kan je je als klant van Nexans onderscheiden!

 

“ Als opdrachtgever en inkoper van elektrotechnische materialen hecht RTE veel belang aan de doelstellingen van de ISO 14025-norm. Het is van cruciaal belang om de levenscyclusbeoordeling (LCA) en leveranciers nauwkeurig te kunnen vergelijken. Het PEP-programma beantwoordt hier perfect aan. Het is ook een goede manier om alle spelers in de keten vooruit te helpen. ”

Mike Nunes

MILIEU / ECODESIGN INGENIEUR BIJ RTE

Neem contact op

Onderwerpen waarover je meer informatie wenst:

*Verplichte velden

Controleer je invoer en probeer opnieuw

Een e-mailadres moet een @ bevatten

Bescherming Persoonsgegevens

U hebt het recht bezwaar te maken tegen de verwerking van uw persoonsgegevens en/of het gebruik daarvan voor direct marketing of commerciële doeleinden

Bedankt !

Bedankt voor je bericht. Wij nemen snel contact met je op.

Fout

Er is een fout opgetreden, probeer later opnieuw.

Sluiten