Duurzaamheid

Nexans publiceert milieuprestaties van haar kabels via het PEP EcoPassport

16 jan. 2023

PEP EcoPassport

Duurzaam bouwen is vandaag de dag belangrijker dan ooit, waardoor de vraag naar duurzame bouwproducten  sterk groeit. Het is een hele uitdaging voor installatiebedrijven en adviseurs om te bepalen hoe duurzaam een kabel is. Dat is waarom Nexans een groot deel van haar portfolio aan een Levenscyclusanalyse (LCA) heeft onderworpen en voor deze producten een Milieuproductverklaring (EPD) heeft opgesteld.

Hiervoor gebruikt Nexans het internationale PEP EcoPassport-programma. Dit is hét onafhankelijke referentieprogramma voor milieuproductverklaringen voor de elektrische-, elektronische- en HVAC-industrie. De producten worden voor elke levensfase beoordeeld aan de hand van een verzameling specifieke regels, vereisten en richtsnoeren ook wel Product Category Rules (PCR) genoemd. Hieronder vallen de CO2-voetafdruk, het energieverbruik - zowel bij productie als tijdens langjarig gebruik - het waterverbruik en het grondstoffenverbruik.

Rob van der Sluis
“ Dankzij het PEP EcoPassport-programma kunnen we een onafhankelijk getoetste en erkende milieuverklaring van onze producten aanbieden. Samen met andere fabrikanten zorgen we op deze manier voor transparantie over de milieuprestaties van industriële producten en voorkomen we een wildgroei van ecolabels. ”
Rob van der Sluis
Algemeen Directeur van Nexans Nederland

De doelstelling is om de Nederlandse economie voor 2050 volledig circulair te krijgen. Dit betekent dat alle grondstoffen hergebruikt moeten kunnen worden. Zover zijn we nog lang niet. Het PEP EcoPassport is hierbij een nuttig hulpmiddel, waarmee de milieudata van industriële producten met elkaar vergeleken kunnen worden.

Circulair icoon bij Technische Unie

Het PEP EcoPassport is te downloaden via onze website en is inmiddels ook beschikbaar via 2ba.nl. 
Onze producten voorzien van een PEP EcoPassport vallen ook onder het circulaire icoon-programma van Technische Unie.  Op hun website zijn deze producten herkenbaar aan het circulair icoon.

Circulair icoon bij Technische Unie
Circulair icoon bij Technische Unie

Onze aanpak om het milieu te beschemen

Nexans is overtuigd van de noodzaak om de planeet te beschermen voor de huidige en toekomstige generaties. De milieuaanpak is een van de drie topprioriteiten van ons MVO-beleid. We hebben zeer strenge normen vastgesteld en zijn een gezamenlijk innovatieproject gestart om te voldoen aan onze drievoudige doelstelling:

  • de milieubelasting beperken
  • de circulaire economie stimuleren
  • bestrijden van de klimaatverandering.

Partner in de Circular Plastics Alliance

In 2022 zijn wij lid geworden van de Circular Plastics Alliance, waarin partners elkaar helpen om oplossingen te bedenken en uit te voeren waardoor meer plastic wordt ingezameld en daarna wordt hergebruikt in nieuwe producten. Dit jaar nog zullen we in Nederland en België de eerste pilotprojecten starten waarmee wij actief een bijdrage gaan leveren aan een meer circulaire economie.  

PEP EcoPassport

Meer informatie over het PEP EcoPassport-programma

Download nu

Contactinformatie

Benjamin Troost

Marketing

Neem contact op

Onderwerpen waarover je meer informatie wenst:

*Verplichte velden

Controleer je invoer en probeer opnieuw

Een e-mailadres moet een @ bevatten

Bescherming Persoonsgegevens

U hebt het recht bezwaar te maken tegen de verwerking van uw persoonsgegevens en/of het gebruik daarvan voor direct marketing of commerciële doeleinden

Bedankt !

Bedankt voor je bericht. Wij nemen snel contact met je op.

Fout

Er is een fout opgetreden, probeer later opnieuw.

Sluiten