Duurzaamheid

MVO-prestaties: Opnieuw een platinum beoordeling van Ecovadis

14-nov-2022
Nexans has been awarded a Platinum Medal for its CSR performance evaluation by EcoVadis

Op 14 oktober 2022 is Nexans door EcoVadis bekroond met een score van 78/100 en een platina medaille voor haar MVO-prestaties.

Dit is het derde opeenvolgende jaar dat Nexans erin slaagt deze rating te behouden. Deze totaalscore plaatst Nexans bij de beste 1% van de door EcoVadis beoordeelde ondernemingen in de sector Vervaardiging van kabels en bedradingsapparatuur.

EcoVadis baseert zijn beoordeling op de resultaten van Nexans in 2021 en beoordeelt de niet-financiële prestaties van de Groep aan de hand van 4 criteria: Milieu, Arbeids- & Mensenrechten, Ethiek en Duurzame Inkoop.

Milieu

Nexans speelt een belangrijke rol in het creëren van een leefbare en duurzame wereld en zet een verdere stap in de bijdrage aan koolstofneutraliteit tegen 2030.

Zo wordt de klimaatstrategie van Nexans intern met medewerkers gedeeld via een Planet Week en de inzet van de Climate Fresk; extern door het organiseren van de jaarlijkse Nexans Klimaatdag met belangrijke leiders op het gebied van duurzaamheid.

Arbeids- & Mensenrechten

Nexans zet zich in om diversiteit te bevorderen en alle vormen van discriminatie in arbeid en functie uit te bannen.

De Groep heeft in samenwerking met de werknemersvertegenwoordigingen een Mensenrechtenhandvest opgesteld en opgenomen in haar Ethische & Zakelijke Gedragscode.

Crowd on the street
Ethiek

Ons Ethische Compliance Programma bevat acties om de ethische risico's op te sporen, te monitoren en te voorkomen, waaraan Nexans wordt blootgesteld bij haar wereldwijde activiteiten.

Duurzame inkoop

Door haar Supplier CSR Handvest te blijven actualiseren en de beoordeling van leveranciers te versterken zorgt de Groep ervoor dat haar leveranciers de MVO-principes toepassen: Arbeids- & mensenrechten, milieu en ethiek & zakelijk gedrag.

Bovendien draagt Nexans bij tot de Circulaire Economie met maatwerkoplossingen voor kabelrecycling. Dankzij deze dienst kunnen de klanten en partners van de Groep hun overgebleven koper- en aluminiumkabels laten afvoeren en te gelde maken, waarmee ze tegelijkertijd bijdragen aan de circulaire economie.

Aanverwante documenten

Contactinformatie

Paul Borghouts

Marketing

Neem contact op

Onderwerpen waarover je meer informatie wenst:

*Verplichte velden

Controleer je invoer en probeer opnieuw

Een e-mailadres moet een @ bevatten

Bescherming Persoonsgegevens

U hebt het recht bezwaar te maken tegen de verwerking van uw persoonsgegevens en/of het gebruik daarvan voor direct marketing of commerciële doeleinden

Bedankt !

Bedankt voor je bericht. Wij nemen snel contact met je op.

Fout

Er is een fout opgetreden, probeer later opnieuw.

Sluiten