Gebouwen

Easy Strippable: Een nieuwe manier van ontmantelen

15 mrt. 2022

Een nieuwe manier van ontmantelen: Makkelijk en veilig.

De installatiekabels van Nexans zijn nu voorzien van een makkelijk stripbare buitenmantel. De PVC-installatiekabels YMvK Dca-s2 en de halogeenvrije kabels Alsecure® YMz1K Cca en de Alsecure® YMz1K B2ca zijn vanaf heden voorzien van deze Easy strippable mantel.

Met Nexans Easy Strippable strip je kabels voortaan in een handomdraai.

Tijdverlies door moeilijk strippende kabels behoort tot het verleden

Als de mantel van een kabel moeilijk stript, dan kost dit je extra tijd. Zo kan een mantel hechten aan de geleiders, waardoor je maar korte stukken kunt ontmantelen. Ook komt het voor dat je de vulmantel stukje voor stukje tussen de geleiders moet verwijderen. Veiligheid is essentieel. Daarom moet je bij het ontmantelen zorgvuldig te werk gaan. Snij je te diep, dan riskeer je de isolatie te beschadigen en dat is onveilig.

Onder het motto "Enjoy your day at work" zijn ingenieurs van Nexans daarom aan het werk gegaan om de kabels aan te passen. Dankzij deze research kon de stripbaarheid van kabels worden verbeterd. Dit maakt de installatiekabels van Nexans nu echt Easy Strippable.

 

De voordelen van Nexans Easy Strippable

Je wint tijd:  Met één keer aansnijden kan je tot wel 1 meter ontmantelen, zonder verdere hulpmiddelen. Hiermee reduceer je de noodzakelijke tijd met ruim 90%. Je kan meteen de aders strippen en aansluiten.

Je werkt veilig: Je hoeft de mantel maar eenmalig rondom in te snijden om hem los te krijgen, je hebt dus minder risico om in de isolatie te snijden. Dit maakt het gebruik veel veiliger

Je hebt geen verrassingen tijdens oplevering: Met Nexans Easy Strippable ben je zeker van de juiste brandprestatie Dca-s2,d2,a3, Cca-s1,d1,a1 en B2ca-s1,d1,a1.

 

Easy Strippable: Strippen in een handomdraai

1. Snij de mantel rondom in op de gewenste lengte, en dat mag gerust op 60cm of zelfs 100 cm zijn!
2. Geef een klein knikje op de snede
3. Verwijder de mantel over de hele lengte in een handomdraai!

Klaar!

 

Productaanbod Easy Strippable

Wanneer je meerdere uiteinden installatiekabel moet aansluiten, dan wil je efficiënt en snel doorwerken en geen tijd verliezen met lastig te verwijderen mantels. 

Ontdek ons aanbod in Easy Strippable installatiekabel:

Ook is Easy Strippable beschikbaar op onze handige verpakkingsvormen Nbox en MOBIWAY™.

Aanverwante documenten

Contactinformatie

Benjamin Troost

Marketing

Neem contact op

Onderwerpen waarover je meer informatie wenst:

*Verplichte velden

Controleer je invoer en probeer opnieuw

Een e-mailadres moet een @ bevatten

Bescherming Persoonsgegevens

U hebt het recht bezwaar te maken tegen de verwerking van uw persoonsgegevens en/of het gebruik daarvan voor direct marketing of commerciële doeleinden

Bedankt !

Bedankt voor je bericht. Wij nemen snel contact met je op.

Fout

Er is een fout opgetreden, probeer later opnieuw.

Sluiten