Gebouwen

Nexans installatiekabels zijn UV-bestendig

19-mei-2021

Gebouwencomplexen worden steeds ingewikkelder, onder andere vanwege de elektrificatie van de energievoorziening, zoals het gebruik van zonnepanelen en elektrische auto's. Het gevolg is dat kabels steeds vaker in direct contact met zonlicht komen. UV-bestendigheid van kabels is daarom een steeds belangrijk wordende producteigenschap, omdat je als installateur anders steeds moet terugvallen op het afdekken van het kabeltraject, het trekken in buis, of doorverbinden op speciale UV-bestendige kabels.

Met Nexans installatiekabels zijn deze dure oplossingen niet meer nodig. Onze kabels slaagden in de 720 uren test volgens de testnorm EN 50289-4-17 Methode A,  waardoor ze perfect geschikt zijn voor buitengebruik in ons Nederlandse klimaat.

Niet alleen onze YMvK Dca is hiervoor geschikt, maar ook de halogeenvrije ALSECURE YMz1K Cca en ALSECURE YMz1K B2ca voldoen volledig aan deze testnorm. Deze kabels hebben een verbeterde brandreactie, terwijl ze niet inboeten op gebruiksgemak. Wanneer de bescherming van levens en gevoelige elektronische apparatuur van belang is, is de keuze voor de juiste kabels essentieel. 
De halogeenvrije ALSECURE YMz1K Cca en B2ca kabels van Nexans stoten bij brand minder giftige rook uit waardoor ze evacuaties vergemakkelijken en bijkomende rookschade aan dure installaties beperken. Ze zijn geschikt voor gebruik in installaties in industriële, residentiële en tertiaire omgevingen.

UV-stralen verkorten de levensduur doordat de kabelmantel versneld veroudert en bros wordt. Hierdoor ontstaan op den duur minuscule scheurtjes waarlangs vochtinsijpeling mogelijk wordt, wat op zijn beurt op termijn aanleiding geeft tot kortsluiting.

Contactinformatie

Whatsapp Service

Whatsapp: 06-12735776.

Paul Borghouts

Marketing

Neem contact op

Onderwerpen waarover je meer informatie wenst:

*Verplichte velden

Controleer je invoer en probeer opnieuw

Een e-mailadres moet een @ bevatten

Bescherming Persoonsgegevens

U hebt het recht bezwaar te maken tegen de verwerking van uw persoonsgegevens en/of het gebruik daarvan voor direct marketing of commerciële doeleinden

Bedankt !

Bedankt voor je bericht. Wij nemen snel contact met je op.

Fout

Er is een fout opgetreden, probeer later opnieuw.

Sluiten