Over Nexans

Nexans streeft om tegen 2030 CO2-neutraal te zijn

22 sep. 2020
Nexans acts for a sustainable future

Nexans acts for a sustainable future

Parijs, 22 september 2020 - Nexans speelt al lang een rol in de duurzame elektrificatie van de wereld. Grote industiële  bedrijven zetten zich meer ooit in voor de energietransitie naar duurzame energie.

De wereldwijde vraag naar elektriciteit zal in de toekomst blijven toenemen, wat uitdagingen met zich meebrengt bij elektrificatie van de wereld. Nexans bevindt zich in het hart van deze vraagstukken. Nexans is zich ten volle bewust van haar verantwoordelijkheid voor elektrificatie en zet zich in om dit doel te bereiken. Daarom kondigde het bedrijf op haar eerste Klimaatdag-evenement aan dat het tegen 2030 CO2-neutraal zal zijn. Nexans is van plan om koolstofneutraliteit te bereiken door middel van een duidelijk omschreven stappenplan:

  • 4,2% gemiddelde jaarlijkse vermindering van broeikasgasemissies van de onderneming, met name op scopes 1&2(1);
  • Alle productiesites worden  ISO 14001 gecertificeerd;
  • 100% van het productieafval moet gerecycleerd worden;
  • R&D-projecten worden zoveel mogelijk gewijd aan energie-efficiëntie en energietransitie, het bevorderen van ecodesign en koolstofarme oplossingen;
  • Optimalisering van de logistieke stromen door gebruik te maken van multimodaal vervoer en kortere aanvoerroutes;
  • Kabelhaspels van Nexans worden met behulp van IoT(2)-technologieën slim gemaakt en worden recycleerbaar;
  • Leasewagenpark van Nexans-werknemers  worden vervangen door hybride of elektrische voertuigen;
  • Gebruik van hernieuwbare energie bij alle locatiie, met lokale  productie of door aankoop waar dit niet mogelijk is;
  • Invoering van energie-efficiënte oplossingen op alle locaties.

In het licht van het engagement van de Europese Green Deal en de akkoorden van Parijs (COP21) om de opwarming van de aarde tegen 2030 te beperken tot 1,5°C, is Nexans vastbesloten om concrete acties te ondernemen om de opwarming van de aarde te bestrijden.

“ Ons streven naar koolstofneutraliteit betreft alle aspecten van onze onderneming, van de fabricage van producten, de ontwikkeling van innovaties en oplossingen, de dagelijkse bedrijfsvoering, tot het gebruik van grondstoffen en de arbeidsgewoonten. Alle teams van Nexans zijn gemobiliseerd en volledig betrokken, zowel individueel als collectief, aangezien het succes van ons engagement centraal staat in onze bedrijfsmanagementfilosofie van 3P's: People, Planet, Profit (mensen, planeet, winst).

Meer dan ooit herbevestigen we onze culturele, industriële en commerciële verantwoordelijkheid en ons engagement omdat we ons ervan bewust zijn dat onze handelingen, evenals onze productie, producten en diensten, een onmiddellijke impact hebben op de klimaatproblematiek. ”

Christopher Guérin

CEO van Nexans

Wij zijn Nexans

Het is onze missie om de belangrijkste industriële leider te zijn in de elektrificatie van de wereld en om in de komende decennia de leiding te nemen in het streven naar een schoon en circulair energieverbruik. Wij geloven dat elektriciteit de belangrijkste troef zal zijn in de decarbonisatie.

(1) Deze doelstelling is van toepassing op de werkingssferen 1 en 2, alsook op een deel van werkingssfeer 3 met betrekking tot zakenreizen, geproduceerd afval, alsook upstream- en downstreamvervoer, zoals gedefinieerd in het GHG-protocol - ghgprotocol.org
(2) IoT: Internet of Things

Aanverwante documenten

Contactinformatie

Pers Contact

Corporate communicatie

Neem contact op

Onderwerpen waarover je meer informatie wenst:

*Verplichte velden

Controleer je invoer en probeer opnieuw

Een e-mailadres moet een @ bevatten

Bescherming Persoonsgegevens

U hebt het recht bezwaar te maken tegen de verwerking van uw persoonsgegevens en/of het gebruik daarvan voor direct marketing of commerciële doeleinden

Bedankt !

Bedankt voor je bericht. Wij nemen snel contact met je op.

Fout

Er is een fout opgetreden, probeer later opnieuw.

Sluiten