Zonneparken

Eerste contract voor de levering van KEYLIOS® Solar Trackers aan de zonneparken van het Franse REDEN

4 jun. 2020

  • Meer dan 800 KEYLIOS® Solar Trackers worden geïnstalleerd bij vier zonneparken van Reden in het zuidwesten van Frankrijk.
  • Het baanbrekende ontwerp van de eenassige Solar Tracker biedt een robuuste en betrouwbare constructie dat in staat is om twee verticale rijen zonnepanelen te dragen.
  • De Solar Tracker-structuur vereist slechts een fundering van twee poten, wat nieuwe mogelijkheden biedt om zonneparken te bouwen op plaatsen die voorheen ongeschikt waren.

Parijs, 04 juni 2020 - Nexans Solar Technologies (NST) heeft haar eerste contract getekend voor het ontwerp, de productie en de levering van haar KEYLIOS® Solar Trackers voor Reden, een belangrijke speler in de ontwikkeling van fotovoltaïsche projecten en een totaalaanbieder van zonne-energie. Meer dan 800 van de solar trackers worden geïnstalleerd op de volgende vier zonneparken van Reden, gelegen in het zuidwesten van Frankrijk, met een gecombineerde piekcapaciteit van 26 megawatt (26 MW).

“ Wij besloten met Nexans Solar Technologies samen te werken omwille van de kwaliteit van hun technische ondersteuning tijdens de ontwerp- en ontwikkelingsfase en hun bereidheid om een op maat ontworpen trackeroplossing te ontwikkelen, waardoor wij de implementatie van het zonnepark en de energieopwekking konden optimaliseren. ”

Tony Proutier

Directeur van Reden Construction

Het project wordt uitgevoerd in samenwerking met OMEXOM ENR SO, de in Toulouse gevestigde dochteronderneming van de Vinci-groep gespecialiseerd is in hernieuwbare energie. Zij zijn verantwoordelijk voor de bouw van de parken, met inbegrip van de montage en installatie van de trackers.

Nexans Solar Technologies is de nieuwste dochteronderneming van Nexans, een interne startup opgericht in 2018 als onderdeel  van het strategische plan van Nexans voor de wereldwijde energietransitie. Nexans Solar Technologies streeft ernaar producten en diensten met toegevoegde waarde aan te bieden aan belangrijke spelers in de sector, met name energieproducenten en investeerders.

De KEYLIOS® Solar Tracker is het eerste product ontwikkeld door Nexans Solar Technologies. Dankzij zijn disruptieve ontwerp biedt het een meerwaarde aan de zonne-energie spelers.

Solar trackers optimaliseren de output van grootschalige commerciële zonneparken door de zonnepanelen het dagelijkse zonnepad te laten volgen. Doorgaans verhoogt het gebruik van trackers de elektriciteitsopbrengst van een zonnepark met 15 tot 25 procent in vergelijking met vaste installaties.

800

te installeren KEYLIOS® Solar Trackers

26 MW

Piekvermogen van de zonneparken

In tegenstelling tot conventionele gecentraliseerde draagbalkconstructies die slechts één verticale rij modules (1V) ondersteunen, beschikt de KEYLIOS® Solar Tracker over een robuuste draagbalkconstructie die speciaal is ontworpen om een dubbele verticale rij (2V) te ondersteunen, wat een veel grotere bestendigheid biedt tegen de klimatologische krachten die ongeveer 50 procent van de storingen in zonneparken veroorzaken en daardoor de betrouwbaarheid en levensduur van het systeem zal verhogen.

De tweede belangrijke eigenschap van de KEYLIOS® Solar Tracker is dat er slechts twee funderingen nodig zijn voor een typische 36 kilowatt (kW) opstelling, terwijl een conventioneel ontwerp drie tot vijf keer zoveel funderingen nodig zou hebben. Dat opent fantastische mogelijkheden om zonneparken te vestigen op locaties die voorheen onpraktisch waren voor trackers, zoals oude stortplaatsen of steengroeven en andere industriële braakliggende terreinen, vooral daar waar de grond onstabiel is.

"Na de zonnemodules en de omvormers vormen de trackers de derde belangrijke bouwsteen van zonneparken. Zij vertegenwoordigen meer dan 10 procent van de totale investering. Maar ze kunnen de opbrengst van de geproduceerde elektriciteit met gemiddeld 20 procent doen toenemen. Daarom mikten we op een nieuwe generatie solar tracker als eerste product voor onze startup business," zegt Alain Robic, General Manager van Nexans Solar Technologies. "Bovendien levert een enkelassig ontwerp zoals onze KEYLIOS® Solar Tracker, wanneer het wordt ingezet op utility-schaal, de laagste LCoE (Levelized Cost of Energie) kosten in vergelijking met elke andere technologie voor energieopwekking."

De KEYLIOS® Solar Tracker maakt het mogelijk een array van zonnepanelen te kantelen over een hoek van -60 graden oost tot +60 graden west langs een noord-zuidas. Bij harde wind kan de array in een veilige horizontale positie worden gebracht om risico's te beperken. In de winter kan de array ook in een hoge hoek worden gekanteld om te voorkomen dat er sneeuw op de modules blijft liggen of om de reiniging te vergemakkelijken. Ze bieden ook een betere compatibiliteit met de toekomstige bifaciale modules.

De Solar Trackers zullen niet alleen helpen om de output van onze zonneparken te verhogen, ze zullen ons ook in staat stellen om meer elektriciteit op te wekken tijdens de ochtend- en avondperiodes wanneer de vraag het grootst is,” zegt Tony Proutier, Reden Construction Director. “We besloten met Nexans Solar Technologies samen te werken omwille van de kwaliteit van de technische ondersteuning die ze boden tijdens de ontwerp- en lay-outfase en hun bereidheid om zich aan te passen en een op maat ontworpen trackeroplossing te leveren, waardoor we de implementatie van het zonnepark en de stroomopwekking konden optimaliseren. Bovendien bood Nexans Solar Technologies een sterk partnerschap met Omexom, de EPC (Engineering Procurement and Construction) die verantwoordelijk was voor de installatie van de trackers..

De KEYLIOS® Solar Trackers zijn ontworpen door Nexans Solar Technologies in Frankrijk en geproduceerd op verschillende locaties in Europa en Turkije. Het eerste zonnepark dat is uitgerust met de KEYLIOS® Solar Trackers zal in september 2020 worden opgeleverd, de volgende drie zullen eind 2020 worden opgeleverd.

De Solar Trackers vormen een krachtige synergie met het uitbreidende portfolio van Nexans KEYLIOS® solar producten die volledige end-to-end energie- en databekabelingsoplossingen bieden. Dit omvat fotovoltaïsche koperkabels ENERGYFLEX®, kant-en-klare fotovoltaïsche kabelbomen, ondergrondse aluminium laagspannings (LV) DC-kabels, middenspannings (MV) AC-kabels voor netaansluitingen en voorgemonteerde jumpers - allemaal ondersteund door het toegewijde Services & Solutions engineering team van Nexans.

Contactinformatie

Pers Contact

Corporate communicatie

Industry Solutions & Projects

Sales

Neem contact op

Onderwerpen waarover je meer informatie wenst:

*Verplichte velden

Controleer je invoer en probeer opnieuw

Een e-mailadres moet een @ bevatten

Bescherming Persoonsgegevens

U hebt het recht bezwaar te maken tegen de verwerking van uw persoonsgegevens en/of het gebruik daarvan voor direct marketing of commerciële doeleinden

Bedankt !

Bedankt voor je bericht. Wij nemen snel contact met je op.

Fout

Er is een fout opgetreden, probeer later opnieuw.

Sluiten