Over Nexans

Het YouTube-Kanaal What’s Watt van Nexans laat een vonk overspringen naar toekomstige generaties

22-apr-2021

Parijs, 22 april 2021 - Nexans is een YouTube-kanaal gestart om in korte videoclips het brede publiek op een ontspannen en leerzame manier over elektriciteit te vertellen. Het kanaal heet What’s Watt en behandelt onderwerpen als elektriciteitsnetten, elektrische voertuigen, bliksem en nog veel meer en benadrukt het belang van duurzaamheid. Elke aflevering is tot nu toe gemiddeld meer dan 7000 keer bekeken. 70 % van de kijkers van het kanaal is tussen de 18 en 34 jaar oud. Nexans denkt dat het zelfs een nog jonger publiek kan aantrekken en hen door de inhoud van de video’s hopelijk te inspireren tot een carrière in de betawetenschappen.

De videoserie wordt gepresenteerd door Frédéric Lesur, afgestudeerd aan de Franse technische universiteit CentraleSupélec en bij Nexans Senior Engineer voor hoogspanningskabels en elektriciteitsnetten. Frédéric heeft zichtbaar een passie voor de onderwerpen die hij bespreekt en werkte al mee aan andere educatieve projecten en wetenschappelijke netwerken als “La Fête de la Science” en “Pint of Science”.

De korte video’s en de toegankelijke taal zijn bedoeld om alle leeftijden aan te spreken en de belangstelling voor elektriciteit aan te wakkeren. Nexans stelt alles in het werk om haar doelstellingen op het gebied van elektrificatie en duurzame ontwikkeling te behalen en iedereen in de Groep wil graag de volgende generatie ingenieurs, managers en wetenschappers inspireren. Aan het kanaal werken ook populaire wetenschapsgerichte YouTubers mee, zoals Athena Brensberger van Astroathens en Vanessa Hill van BrainCraft.

Christopher Guérin, CEO van Nexans: “Met onze focus op elektrificatie is het ook onze taak de jongere generatie alles over elektriciteit te leren. Zonder hen is de duurzame wereld waarvoor Nexans zich inzet niet mogelijk. We geven hun de sleutels voor een beter begrip en actie. Dit initiatief onderstreept ook het engagement van onze werknemers voor onze missie: een duurzame toekomst door elektrificatie. Het vervult mij met trots dat zij zich inzetten om hun kennis door te geven en onze gezamenlijke ambitie voor de energietransitie met het grote publiek te delen.”

Frédéric Lesur, host van What’s Watt: “Het is een grote eer om voor What’s Watt samen te mogen werken met de bevlogen werknemers van Nexans en de brede wetenschappelijke gemeenschap. Ik vind het geweldig dat het kanaal wereldwijd, en dan met name in de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk en Frankrijk, al meer dan 3000 abonnees telt. Ik geniet van de passie van jongeren voor de wetenschap en ik prijs mij gelukkig dat ik Nexans mag helpen jongeren te overtuigen van het belang van elektrificatie voor een veiligere, duurzame, hernieuwbare, CO2-neutrale en beter toegankelijke energie voor iedereen  Ik hoop dat sommige van de jongeren die deze video’s bekijken opgroeien tot ingenieurs die onze passie delen om aan een betere toekomst te bouwen.”

De serie is te vinden op YouTube en op WeChat in China.

Frederic Lesur - Whats Watt set
Frederic Lesur - Whats Watt set

Contactinformatie

Press Contact

Communications

Neem contact op

Onderwerpen waarover je meer informatie wenst:

*Verplichte velden

Controleer je invoer en probeer opnieuw

Een e-mailadres moet een @ bevatten

Bescherming Persoonsgegevens

U hebt het recht bezwaar te maken tegen de verwerking van uw persoonsgegevens en/of het gebruik daarvan voor direct marketing of commerciële doeleinden

Bedankt !

Bedankt voor je bericht. Wij nemen snel contact met je op.

Fout

Er is een fout opgetreden, probeer later opnieuw.

Sluiten