De drijvende kracht van SHIPLINK®

Kabeloplossingen en services voor veiligheid en efficiëntie op schepen.

Veiligheid

Brand kan verwoestend zijn op schepen, vooral op een passagiersschip, waar grote aantallen mensen mogelijk geëvacueerd of verzorgd moeten worden en waar het lang kan duren voor hulpdiensten het schip bereiken. Dit is ook een probleem op schepen die consumentenproducten of zeer brandbare ladingen vervoeren, waarbij ernstige risico’s bestaan voor bemanningsleden, havens of milieu.

Bij varen op zee is externe hulp soms pas laat beschikbaar, daarom moet veiligheid onafhankelijk en alom aanwezig zijn om zo hoog mogelijke overlevingskansen te bieden, hierin spelen kabels een belangrijke rol. De energie op een schip is afkomstig van een half dozijn dieselgeneratoren die elektriciteit leveren voor verlichting, liften, elektronica, kombuizen, waterzuivering en andere vitale systemen, waaronder overleving, evacuatie en voortstuwing. Voor al deze systemen zijn betrouwbare kabels nodig.

De vuurbestendige MPRXCX ® 331 of TCX ® 331-kabels van Nexans SHIPLINK® voldoen aan deze eisen.

Flexibiliteit, gewicht en operationale efficiëntie

Schepen varen autonoom op zee, waardoor ze allerlei systemen bevatten, die meer te maken hebben met stabiele woningen dan met andere vervoermiddelen. Het vereist honderden boordsystemen voor elektriciteit, communicatie en bediening, die afhankelijk zijn van een verborgen kabelnetwerk dat in de structuur van het schip verwerkt is.

De designparameters van een schip vormen een uitdaging op zich. Scheepsstructuren worden breder, langer en volumineuzer. Kabelinstallatie kan een dure, arbeidsintensieve en risicovolle operatie zijn. Omdat de ruimte schaars en het gewicht een belangrijk criterium is, moeten kabels zo dun en licht mogelijk zijn.

Om te voldoen aan de stijgende bouw- en moderniseringskosten heeft Nexans een volledige serie Power MPRX ®- en MPRXCX FLEXISHIP®-kabels ontworpen die flexibiliteit, buigzaamheid, stripbaarheid en trekbaarheid bieden om installatie te vergemakkelijken.

Cruise-ervaring voor passagiers

Buiten de zorg voor veiligheid en efficiëntie omvatten schepen een aantal innovaties om de reiservaring comfortabeler en aangenamer te maken voor de passagiers.

Naast snel WiFi worden cruiseschepen uitgerust met steeds meer gadgets om de reiservaring te verlevendigen: robot barmannen, wall-to-wall-aanraakschermen en in real-time gefilmd “zeezicht”, dat wordt geprojecteerd op HD-schermen die zo groot zijn als openslaande deuren.

Dit hele serviceaanbod is afhankelijk van hoogperforme Ethernetkabels, specialistische onderdelen, co-engineering en services. De uitgebreide scheepsbouwexpertise van Nexans, dat een lange geschiedenis kent, maakt deze services mogelijk.

Neem contact op

Onderwerpen waarover je meer informatie wenst:

*Verplichte velden

Controleer je invoer en probeer opnieuw

Een e-mailadres moet een @ bevatten

Bescherming Persoonsgegevens

U hebt het recht bezwaar te maken tegen de verwerking van uw persoonsgegevens en/of het gebruik daarvan voor direct marketing of commerciële doeleinden

Bedankt !

Bedankt voor je bericht. Wij nemen snel contact met je op.

Fout

Er is een fout opgetreden, probeer later opnieuw.

Sluiten