Nexans Foundation

Strijden voor eerlijke toegang tot elektriciteit

De Nexans Foundation zet zich in om iedereen toegang tot energie te geven en steunt initiatieven die kansarme gemeenschappen van elektrische energie voorzien.  We richten ons op het vergroten van het bewustzijn over energiearmoede en het belang toegang tot energie ontwikkeln. Dit doen we in lijn met de VN-doelstelling om toegang tot betaalbare, betrouwbare en duurzame energie voor iedereen te garanderen.  
 

Bezoek de website van de Nexans Foundation:

Governance van de Foundation

Elk jaar wordt er een oproep gedaan om projecten in te dienen, die helpen om het doel van de Foundation te bereiken. Deze oproepen worden jaarlijks beoordeeld door een projectselectiecomité bestaande uit werknemers uit verschillende landen en functiegroepen.

Een short-list van projecten wordt voorgelegd aan de Raad van Bestuur, werknemersvertegenwoordigers en gekwalificeerde deskundigen. 

Er wordt een activiteitenverslag ingediend om er zeker van te zijn dat het project voldoet aan de eisen om financiële steun te ontvangen.

300 K€

Jaarlijks budget

111

wereldwijde projecten

1.4 M

mensen kregen toegang tot electriciteit

Sinds 2013 ontvingen 62 organisaties en meer dan 1.400.000 mensen ondersteuning

Met een jaarlijks budget van 300.000 euro heeft de Nexans Foundation sinds haar oprichting 90 projecten gesteund in 35 landen in samenwerking met 62 organisaties. Deze projecten hebben bijna 1.400.000 mensen van elektrische energie voorzien of zijn van plan dit te doen.

Door de steeds groeiende betrokkenheid van de lokale onderdelen van de Groep steunt de Nexans Foundation zowel kleine organisaties als grote non-profits die bekend zijn op het gebied van toegang tot energie, zoals 'Electriciens Sans Frontières', Geres en de 'Fondation Energies pour le Monde' voor grootschalige projecten.

Zij werkt in alle landen, voornamelijk in landen die te kampen hebben met energiearmoede. Hoewel de meeste projecten van de Foundation in Afrika ten zuiden van de Sahara worden uitgevoerd (in 17 landen), bestaan er ook projecten in Marokko, Libanon, Azië (in negen landen), Zuid-Amerika (in vier landen), het Caribisch gebied en Frankrijk.

Er moet een activiteitenverslag worden ingediend om te garanderen dat het project aan alle eisen voldoet om financiële steun te ontvangen.

Snel reageren bij noodsituaties

Via de Nexans Foundation steunen we ook eenmalige projecten in noodsituaties zoals Haïti en andere plaatsen het Caribisch gebied na de orkanen in 2016 en 2017. Om sneller en efficiënter te kunnen reageren op deze humanitaire noodsituaties, is de Nexans Foundation - samen met 10 andere leiders uit de elektriciteitssector - eind 2017 een partnerschap aangegaan met het crisiscentrum van het Franse ministerie voor Buitenlandse Zaken en Electriciens Sans Frontières (Elektriciens Zonder Grenzen).

In geval van een humanitaire crisis schiet Electriciens Sans Frontières te hulp om de energievoorziening weer toegankelijk te maken, zodat de internationale hulporganisaties in de best mogelijke omstandigheden kunnen werken.

De projecen van de Foundation

Nexans Foundation
Nexans Foundation

Sinds haar oprichting in 2013 draagt de Nexans Foundation bij aan de elektrificatie van regio's die kampen met energiearmoede.

Omdat Nexans bouwt aan een elektrische toekomst, steunt onze Foundation verenigingen met een gelijkaardig engagement.

Bekijk de gesteunde projecten van de Foundation via deze interactieve kaart. Klik op de geografische zone, het land en vervolgens het project.

Selecteer de taal door op het vlaggetje rechtsonder op de kaart te klikken.

Lees meer informatie over de Nexans Foundation op hun eigen website. Klik hieronder:

Nexans Foundation

Neem contact op

Onderwerpen waarover je meer informatie wenst:

*Verplichte velden

Controleer je invoer en probeer opnieuw

Een e-mailadres moet een @ bevatten

Bescherming Persoonsgegevens

U hebt het recht bezwaar te maken tegen de verwerking van uw persoonsgegevens en/of het gebruik daarvan voor direct marketing of commerciële doeleinden

Bedankt !

Bedankt voor je bericht. Wij nemen snel contact met je op.

Fout

Er is een fout opgetreden, probeer later opnieuw.

Sluiten