Het YouTube-kanaal What’s Watt van Nexans laat een vonk overspringen naar toekomstige generaties

Frederic Lesur Whats Watt set

“What’s Watt” is het nieuwe YouTube-kanaal van Nexans dat wordt gepresenteerd door de ingenieur Frédéric Lesur. Het wil jongeren nieuwsgierig maken naar elektriciteit, vaak gestelde vragen beantwoorden en de interesse wekken voor een carrière in de exacte wetenschappen, technologie, engineering en wiskunde (STEM).

Parijs, 22 april 2021 - Nexans is een YouTube-kanaal gestart om in korte videoclips het brede publiek op een ontspannen en leerzame manier over elektriciteit te vertellen. Het kanaal heet What’s Watt en behandelt onderwerpen als elektriciteitsnetten, elektrische voertuigen, bliksem en nog veel meer en benadrukt het belang van duurzaamheid. Elke aflevering is tot nu toe gemiddeld meer dan 7000 keer bekeken. 70 % van de kijkers van het kanaal is tussen de 18 en 34 jaar oud. Nexans denkt dat het zelfs een nog jonger publiek kan aantrekken en hen door de inhoud van de video’s hopelijk te inspireren tot een carrière in de betawetenschappen.

De videoserie wordt gepresenteerd door Frédéric Lesur, afgestudeerd aan de Franse technische universiteit CentraleSupélec en bij Nexans Senior Engineer voor hoogspanningskabels en elektriciteitsnetten. Frédéric heeft zichtbaar een passie voor de onderwerpen die hij bespreekt en werkte al mee aan andere educatieve projecten en wetenschappelijke netwerken als “La Fête de la Science” en “Pint of Science”.

De korte video’s en de toegankelijke taal zijn bedoeld om alle leeftijden aan te spreken en de belangstelling voor elektriciteit aan te wakkeren. Nexans stelt alles in het werk om haar doelstellingen op het gebied van elektrificatie en duurzame ontwikkeling te behalen en iedereen in de Groep wil graag de volgende generatie ingenieurs, managers en wetenschappers inspireren. Aan het kanaal werken ook populaire wetenschapsgerichte YouTubers mee, zoals Athena Brensberger van Astroathens en Vanessa Hill van BrainCraft.

Christopher Guérin, CEO van Nexans: “Met onze focus op elektrificatie is het ook onze taak de jongere generatie alles over elektriciteit te leren. Zonder hen is de duurzame wereld waarvoor Nexans zich inzet niet mogelijk. We geven hun de sleutels voor een beter begrip en actie. Dit initiatief onderstreept ook het engagement van onze werknemers voor onze missie: een duurzame toekomst door elektrificatie. Het vervult mij met trots dat zij zich inzetten om hun kennis door te geven en onze gezamenlijke ambitie voor de energietransitie met het grote publiek te delen.”

Frédéric Lesur, host van What’s Watt: “Het is een grote eer om voor What’s Watt samen te mogen werken met de bevlogen werknemers van Nexans en de brede wetenschappelijke gemeenschap. Ik vind het geweldig dat het kanaal wereldwijd, en dan met name in de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk en Frankrijk, al meer dan 3000 abonnees telt. Ik geniet van de passie van jongeren voor de wetenschap en ik prijs mij gelukkig dat ik Nexans mag helpen jongeren te overtuigen van het belang van elektrificatie voor een veiligere, duurzame, hernieuwbare, CO2-neutrale en beter toegankelijke energie voor iedereen  Ik hoop dat sommige van de jongeren die deze video’s bekijken opgroeien tot ingenieurs die onze passie delen om aan een betere toekomst te bouwen.”

De serie is te vinden op YouTube en op WeChat in China.

Uw contactpersoon

Over Nexans

Nexans is een wereldspeler in de energietransitie. Ons doel: een duurzame toekomst door elektrificatie. Al meer dan 100 jaar speelt Nexans een cruciale rol bij het elektrificeren van onze planeet. Met bijna 25.000 mensen in 38 landen neemt de Groep het voortouw in de overgang naar de nieuwe wereld van de elektrificatie, die veiliger, duurzaam, hernieuwbaar, koolstofvrij en voor iedereen toegankelijk is. In 2020 behaalde Nexans een standaard omzet van 5,7 miljard euro. De Groep ontwikkelt oplossingen en diensten in de gehele waardeketen met drie kernactiviteiten: Building & Territories (waaronder installaties, intelligente netwerken, e-mobiliteit), High Voltage & Projets (waaronder offshore windparken, onderzeese interconnecties, hoogspanning op het land) en Industry & Solutions (waaronder hernieuwbare energie, transport, olie en gas, automatisering). Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen is niet alleen de drijfveer achter de commerciële activiteiten van Nexans, maar ook binnen Nexans zelf. Als ondertekenaar van het Global Compact verbindt Nexans zich er sinds 2008 toe een bijdrage te leveren aan een verantwoorde wereldeconomie en de tien principes van de VN bij al haar stakeholders te promoten. De Groep zet zich in voor CO2-neutraliteit tegen 2030 en was de eerste kabelfabrikant die een stichting in het leven riep die duurzame initiatieven ondersteunt om achtergestelde gemeenschappen overal ter wereld toegang te bieden tot energie. Het engagement van de Groep in de ontwikkeling van ethische, duurzame en hoogwaardige kabels hebben vanzelfsprekend geleid tot haar actieve betrokkenheid bij belangrijke sectorverenigingen, waaronder Europacable, NEMA, ICF en CIGRÉ. Nexans is genoteerd op Euronext Parijs, compartiment A.

www.nexans.com