Nexans is met de prestigieuze "A"-score voor klimaatverandering beoordeeld

Parijs, 8 december 2020 – Nexans is door de wereldwijde milieuorganisatie CDP bekroond om haar leiderschap op het gebied van duurzaam ondernemen en heeft daarmee een plaats veroverd op haar prestigieuze 'A List' voor de aanpak van de klimaatverandering.

Nexans werd erkend voor zijn inspanningen om de CO2-uitstoot te verminderen, de klimaatrisico's te beperken en de koolstofarme economie te ontwikkelen, op basis van de gegevens die door het bedrijf werden gerapporteerd via de klimaatveranderingsvragenlijst van CDP voor 2020.

Nexans behoort tot een klein aantal goed presterende bedrijven uit de 5.800+ die werden beoordeeld.  Door significante aantoonbare activiteiten op klimaatgebied is Nexans wereldwijd toonaangevend op het gebied van milieudoelstellingen, -maatregelen en met openheid van zaken.

Het jaarlijkse milieueffectrapportage en scoringproces van CDP wordt algemeen erkend als de gouden standaard voor bedrijfsmilieutransparantie. In 2020 hebben meer dan 515 beleggers, met meer dan 106 biljoen dollar aan activa, en meer dan 150 grote inkopers met 4 biljoen dollar aan bestellingen bedrijven gevraagd om gegevens over milieueffecten, risico's en mogelijkheden via het platform van CDP bekend te maken. Meer dan 9.600 bedrijven reageerden - het hoogste aantal ooit.

CDP gebruikt een gedetailleerde en onafhankelijke methode om deze bedrijven te beoordelen, met een score van A tot D-. Deze score is gebaseerd op de openheid, het bewustzijn en het beheer van milieurisico's en Best Practices die verband houden met milieuleiderschap, zoals het vaststellen van ambitieuze en zinvolle doelstellingen. Degenen die geen of onvoldoende informatie bekendmaken, worden met een F gemarkeerd.

"We zitten in een klimaatnoodtoestand. Omdat we ons ervan bewust zijn dat onze acties, onze productieprocessen en onze producten en diensten een rechtstreekse impact hebben op het klimaat, heeft Nexans de energietransitie tot een van zijn strategische prioriteiten gemaakt. Nexans is zich bewust van haar industriële verantwoordelijkheid en neemt concrete maatregelen om de opwarming van de aarde tegen te gaan", zegt Christopher Guérin, CEO van Nexans. "Deze erkenning is een aanmoediging voor onze onderneming om haar inspanningen en acties te versterken om de uitdagingen van de duurzame elektrificatie van de toekomst aan te gaan".

Nexans is zich volledig bewust van haar verantwoordelijkheid voor duurzame energievoorziening en is van plan deze doelstelling te realiseren, ook op operationeel niveau. Daarom heeft de Groep aangekondigd dat het zich inzet om tegen 2030 CO2-neutraal te zijn. Om dit te bereiken implementeert Nexans een duidelijk omschreven routekaart, met inbegrip van een gemiddelde jaarlijkse vermindering van de uitstoot van broeikasgassen met 4,2%, met name op scopes 1 en 2[1]. [1]. Deze vermindering zorgt ervoor dat de Groep de nodige werkzaamheden moet uitvoeren om bij te dragen tot de doelstelling die in de akkoorden van Parijs op de COP21 (2015) is vastgesteld om het opwarmingstraject van de aarde op 1,5°C te houden..

Paul Simpson, CEO van de CDP, zei: “We willen alle bedrijven op de A-lijst van dit jaar feliciteren. Het voortouw nemen inzake milieu transparantie en acties is een van de belangrijkste stappen die bedrijven kunnen zetten, en is zelfs nog indrukwekkender in dit uitdagende jaar dat gekenmerkt wordt door COVID-19. Het risico voor bedrijven als gevolg van klimaatverandering, ontbossing en wateronzekerheid is enorm. Niets doen levert grote risico's op, terwijl  actie nemen veel opportunities biedt. Dankzij het leiderschap van de private sector ontstaat er een hoger 'ambitieniveau' voor meer overheidsmaatregelen en wordt de wereldwijde doelstelling voor een duurzame economie werkelijkheid. Onze A-Lijst prijst de bedrijven die zich voorbereiden om uit te blinken in de economie van de toekomst door vandaag te handelen

De volledige lijst van bedrijven die dit jaar de A-lijst van het CDP hebben gehaald is hier beschikbaar, samen met andere publiek beschikbare bedrijfsscores:: https://www.cdp.net/en/companies/companies-scores

De volledige methodologie en criteria voor de A-lijst zijn beschikbaar op de website van het CDP: https://www.cdp.net/en/companies/companies-scores


[1] TDeze doelstelling is van toepassing op de toepassingsgebieden 1 en 2. Ook is het voor een deel van toepassing op gebied 3 dat betrekking heeft op zakenreizen, geproduceerd afval, alsmede upstream- en downstream-vervoer, zoals gedefinieerd in het GHG-protocol - ghgprotocol.org

 

Uw contactpersoon

Catherine Garipoglu Communication
Telefoon + 33 (0)1 78 15 04 78
catherine.garipoglu@nexans.com
Aurélia Baudey-Vignaud Financial Communication
Telefoon +33 (0)1 78 15 03 94
aurelia.baudey-vignaud@nexans.com
Minaa El Baz Communication
Telefoon +33 (0)1 78 15 04 65
minaa.el_baz@nexans.com

About Nexans

Nexans is a key driver for the world’s transition to a more connected and sustainable energy future. For over 120 years, the Group has brought energy to life by providing customers with advanced cable technologies for power and data transmission. Today, Nexans goes beyond cables to offer customers a complete service that leverages digital technology to maximize the performance and efficiency of their critical assets. The Group designs solutions and services along the entire value chain in four main business areas: Building & Territories (including utilities and emobility), High Voltage & Projects (covering offshore wind farms, subsea interconnections, land high voltage), Telecom & Data (covering data transmission, telecom networks, hyperscale data centers, LAN), and Industry & Solutions (including renewables, transportation, oil and gas, automation, and others).Corporate Social Responsibility is a guiding principle of Nexans’ business activities and internal practices. In 2013 Nexans was the first cable provider to create a Foundation supporting sustainable initiatives bringing access to energy to disadvantaged communities worldwide. The Group’s commitment to developing ethical, sustainable and high-quality cables also drives its active involvement within leading industry associations, including Europacable, the NEMA, ICF and CIGRE. Nexans employs nearly 26,000 people with an industrial footprint in 34 countries and commercial activities worldwide. In 2019, the Group generated 6.7 billion euros in sales.Nexans is listed on Euronext Paris, compartment A.

For more information about the Nexans Group, please visit: www.nexans.com