CLV Nexans Aurora

De kabellegger van de nieuwste generatie

 

 

 

Het nieuwe kabellegschip Nexans Aurora wordt ontwikkeld op basis van een eeuw aan ervaring in het leggen en installeren van onderzeese kabels. Met het schip kan Nexans dit naar een nog hoger niveau tillen wat betreft capaciteit en mogelijkheden.

CLV Nexans Aurora 1

Grote capaciteit

Nexans Aurora is qua ruimte en machines geschikt voor grote installaties, dankzij een capaciteit voor 10 000 ton en dubbele leglijnen, waarmee Nexans' volledige productlijnen voor onderzeese systemen veilig en efficiënt geïnstalleerd kunnen worden.

Veel mogelijkheden

Het schip biedt een speciaal volledig gesloten gedeelte, waar kabels verbonden kunnen worden in een gecontroleerde omgeving, volledig volgens de standaarden van onze fabrieken.

Toonaangevend ontwerp

Het ontwerp is gebaseerd op de gecombineerde kennis van Nexans, Skipsteknisk, Ulstein Verft en MAATS Tech. Deze zijn allen toonaangevend in hun expertisegebied, wat resulteert in een state-of-the-art kabellegger, geschikt om onderzeese kabels en umbilicals wereldwijd te kunnen leggen en installeren in zowel ondiep water tot in de diepzee.

CLV Nexans Aurora 2

Voorbereid op de toekomst

Nexans Aurora is voorbereid op verticale aanleg en complexe onderzeese installatietaken in de diepzee,  daarnaast  is rekening gehouden met vele complexe taken, die in de toekomst mogelijk door klanten gevraagd worden.

Hoogste veiligheidsniveau

Nexans Aurora biedt het hoogste veiligheidsniveau en redunantie om zo een onovertroffen prestatieniveau te halen met een gegarandeerde uptime ongeacht het werkterrein.

Zelfvoorzienend

Het schip kan een langere periode zelfvoorzienend zijn. Dit biedt de mogelijkheid om langdurige operaties uit te voeren, zelfs op grote afstand, zonder dat tussentijdse herbevoorrading noodzakelijk is. Ook zijn er voldoende faciliteiten aan boord, waardoor zelfs in gebieden met een minimale infrastructuur werkzaamheden verricht kunnen worden.

Milieuvriendelijk

Nexans Aurora biedt milieuvriendelijke oplossingen waaronder een zeer efficiënte dieselgenerator, die gebruik maakt van zwavelarme brandstof. Ook wordt energie teruggewonnen tijdens het afremmen van de kabellegmachines en kan walstroom gebruikt worden tijdens het laden van de kabels.  Dankzij het schipontwerp is er een goede scheiding tussen werk- en leefgebieden, waarbij aan de hoogste arbeidsregels wordt voldaan, bijvoorbeeld door het personeel onder te brengen in eenpersoonshutten.CLV Nexans Aurora 3

Wil je meer weten over de Aurora?