RTL Z De Barometer: Gebruik van standaard PVC kabels heeft gevolgen voor de veiligheid van gebouwen

Beperk dit risico door gebruik te maken van halogeenvrije kabels in de brandklasse Cca of B2ca

Iedere week zendt de televisiezender RTL Z het magazine “De Barometer” uit met steeds aandacht voor een specifiek thema. In de uitzending van zondag 16 september 2018 lag de focus op “veiligheid binnen de ondernemerswereld”. Bijzondere aandacht ging naar de risico’s van PVC kabels in geval van brand in een gebouw, en hoe deze risico’s kunnen worden beperkt door gebruik te maken van halogeenvrije kabels. 

Nexans wordt erkend als een expert in Fire Safety in Nederland. Het was dus vanzelfsprekend dat Kanaal Z beroep deed op Nexans om duiding te geven over brandveilige kabels. Paul Borghouts, Product Marketing Manager, lichtte de invoering van de CPR toe en de impact hiervan op de kabelconstructies en hun prestaties in geval van brand. De keuze van de juiste brandveilige kabel redt levens, maar zal in geval van brand ook de gevolgschade aan de infrastructuur van het bedrijf beperken.

Uw contactpersoon

Paul Borghouts Product Manager
Telefoon 0031 10 2483426
paul.borghouts@nexans.com

Over Nexans

Met energie aan de basis van haar ontwikkeling biedt Nexans, wereldwijd expert in de kabelindustrie, een uitgebreid gamma kabels en kabeloplossingen. De Groep is een wereldspeler in de energietransmissie en -distributie, de industrie en de bouw. De oplossingen van Nexans dienen tal van marktsegmenten: van energie- en telecomnetwerken, over energiebronnen (zonne- & windenergie, petrochemie) en mijnbouw, tot de transportsector (scheepsbouw, lucht- en ruimtevaart, spoorwegen, de automobielsector en automatisering). Als verantwoord industrieel bedrijf integreert Nexans duurzame ontwikkeling in haar wereldwijde en operationele strategie. Zij verbetert voortdurend producten, oplossingen en diensten, stimuleert de ontwikkeling, betrokkenheid en klantgerichtheid van haar medewerkers en introduceert veilige industriële processen met beperkte milieubelasting. Dergelijke initiatieven plaatsen Nexans in het middelpunt van een duurzame toekomst. Met een industriële aanwezigheid in 40 landen en commerciële activiteiten wereldwijd biedt Nexans werk aan 25.000 mensen en realiseerde in 2012 een omzet van 7,2 miljard euro. Nexans is genoteerd op de beurs van NYSE Euronext in Parijs, compartiment A.

www.nexans.nl