Hogeschool Utrecht kiest Nexans voor nieuwe ICT-bekabeling

Herbekabeling FE-gebouw met 10Gb naar de werkplek

Rotterdam, 17 juli 2012 - Nexans, wereldwijd expert in de kabelindustrie, heeft samen met HTC International de herbekabeling van het faculteitsgebouw FE van de Hogeschool Utrecht afgerond. De nieuwe LANmark-6A-kabels zorgen voor 10Gb verbindingen en zijn voor 25 jaar gegarandeerd.

hogeschool UtrechtEen nachtmerriescenario dat voor Hogeschool Utrecht werkelijkheid werd: na oplevering van een negen verdiepingen tellend nieuw faculteitsgebouw bleek de ICT-bekabeling niet aan de vooraf vastgelegde eisen te voldoen. Na rijp beraad besloot de Hogeschool dat de enige oplossing een radicale was: het pand volledig herbekabelen. De opdracht ging naar installateur HTC International uit Rosmalen, die het faculteitsgebouw heeft voorzien van Nexans LANmark-6A-bekabeling. De bekabeling is voor 25 jaar gegarandeerd, wat Hogeschool Utrecht de zekerheid geeft niet nog eens tegen onverwachte problemen aan te lopen.

Hogeschool Utrecht telt zes faculteiten in de steden Utrecht en Amersfoort, waar zo’n zeventig opleidingen worden aangeboden. Dat computers in het huidige onderwijs een belangrijke rol spelen, hoeft natuurlijk geen betoog. Maar als de ICT-voorzieningen in een faculteitsgebouw blijken te haperen, heb je als onderwijsinstelling uiteraard een groot probleem. Dat is wat de Hogeschool Utrecht (HU) overkwam. Een in 2002 opgeleverd pand, het FE-gebouw (Faculteit Educatie), bleek voorzien van ondeugdelijke bekabeling en moest opnieuw uitgevoerd worden.

"We hebben toen een Europese aanbestedingsprocedure uitgeschreven. Zo zijn we uiteindelijk terechtgekomen bij installateur HTC International uit Rosmalen, die voorstelde om elke werkplek te voorzien van een 10 gigabitverbinding op basis van Nexans LANmark-6A-bekabeling", aldus Gerard Verwoolde, ICT-adviseur van de HU. "We kenden Nexans niet, maar achteraf bleek dit een zeer goede keus. Het feit dat HTC en Nexans 25 jaar garantie op de bekabeling konden afgeven, was voor ons in het licht van dat recente debacle dan ook van groot belang.”

Voor de herbekabeling van de 1654 aansluitingen is 90 kilometer LANmark-6A F1/UTP-kabel gebruikt. Ook is een nieuwe 10Gb glasvezel-backbone geplaatst. Het nieuwe netwerk is voor oplevering volledig doorgemeten volgens de ISO/IEC 11801:2002/Amd2:2010/Cor1:2010 en ANSI/TIA/AIA 568C standaarden. Dit resulteerde in het beoogde LANmark-6A garantiecertificaat voor 25 jaar, inclusief arbeid. Alle kabeleindpunten zijn voorzien van identieke labels, zodat altijd duidelijk is welke kabel waarvoor dient.

Lees het complete success story "Hogeschool Utrecht"

Uw contactpersoon

Rene Fraiquin Nexans Cabling Solutions
Telefoon 06-12735776
Fax 010-2483471
rene.fraiquin@nexans.com
Oene-Wim Stallinga Telefoon +31 654 288 046
oene-wim.stallinga@nexans.com

Over Nexans

Met energie aan de basis van haar ontwikkeling biedt Nexans, wereldwijd expert in de kabelindustrie, een uitgebreid gamma kabels en kabeloplossingen. De Groep is een wereldspeler in de energietransmissie en -distributie, de industrie en de bouw. De oplossingen van Nexans dienen tal van marktsegmenten: van energie- en telecomnetwerken, over energiebronnen (zonne- & windenergie, petrochemie) en mijnbouw, tot de transportsector (scheepsbouw, lucht- en ruimtevaart, spoorwegen, de automobielsector en automatisering). Als verantwoord industrieel bedrijf integreert Nexans duurzame ontwikkeling in haar wereldwijde en operationele strategie. Zij verbetert voortdurend producten, oplossingen en diensten, stimuleert de ontwikkeling, betrokkenheid en klantgerichtheid van haar medewerkers en introduceert veilige industriële processen met beperkte milieubelasting. Dergelijke initiatieven plaatsen Nexans in het middelpunt van een duurzame toekomst. Met een industriële aanwezigheid in 40 landen en commerciële activiteiten wereldwijd biedt Nexans werk aan 25.000 mensen en realiseerde in 2012 een omzet van 7,2 miljard euro. Nexans is genoteerd op de beurs van NYSE Euronext in Parijs, compartiment A.

www.nexans.nl