MILLIMAT® - de dunste oplossing voor renovatieprojecten

millimat-banner

MILLIMAT® zijn de verwarmingsmatten van Nexans, onderdeel van het Nexans N-Heat® elektrische verwarmingsconcept. Nexans MILLIMAT® is geschikt in traditionele verwarmingsconcepten, maar is ook zeer geschikt voor toepassing in duurzame all-electric en NOM woningprojecten.
De verwarmingsmatten van Nexans kunnen door hun geringe opbouwhoogte van slechts 4,5 mm en eenvoudige installatie in zowel renovatie- als in nieuwbouwprojecten worden toegepast. 

Het N-HEAT®-concept

Elektrische verwarmingskabels werd in 1926 door Nexans uitgevonden. De hoogwaardige verwarmingsoplossingen van Nexans zijn in de afgelopen 100 jaar doorontwikkeld en worden in alle uithoeken van de wereld gebruikt. Zo worden de verwarmingsoplossingen gebruikt in Heathrow Airport, het Olympisch stadion (het Vogelnest) en andere Olympische sites in China, het Manhattan House in New York en ook het Centraal Station van Utrecht.

MILLIMAT® een energiezuinige oplossing

badkamerDe MILLIMAT® elektrische vloerverwarmingsmatten kunnen een energiezuinige keuze zijn.  In vergelijking met wandverwarming is bewezen dat je met vloerverwarming hetzelfde comfortniveau kunt bereiken met een 2-3 °C lagere temperatuur. Kiezen voor vloerverwarming in plaats van radiatoren resulteert alleen al in een potentiële energiebesparing van 5-10%. 

In combinatie met duurzaam opgewekte stroom, zoals met zonnepanelen of windturbines, is verwarmen met de MILLIMAT® een milieuvriendelijke oplossing. Bovendien is de MILLIMAT® onderhoudsvrij en heeft een lange levensduurverwachting.

Overige voordelen

Vloerverwarming met elektrische verwarmingskabels biedt als verwarmingssysteem vele andere voordelen. Het neemt geen ruimte in beslag, dit in tegenstelling tot verwarming met radiatoren. De warmte wordt gelijkmatig verdeeld in de ruimte en zorgt zo voor een maximaal comfort. 

 

MILLIMAT® verwarmingsmatten

De elektrische verwarmingsmatten van Nexans kunnen door hun geringe opbouwhoogte van slechts 4,5 mm en eenvoudige installatie in zowel renovatie- als in nieuwbouwprojecten worden toegepast.  Ze bestaan uit een verwarmingskabel met twee geleiders, vastgemaakt op een zelfklevend dun flexibel glasvezelgaas. 
Er zijn twee soorten: MILLIMAT®/150 en MILLIMAT®/100.

 

MILLIMAT®/150

MILLIMAT®/150 wordt aangeraden als elektrische vloerverwarming van badkamers, toiletten, wasruimtes en overige ruimtes waar behoefte is aan vloerverwarming met een korte opwarmtijd. De verwarmingsmat kan in beton, cement of in een lijmlaag worden geinstalleerd. De topvloer dient niet brandbaar te zijn en dat kunnen tegels, plavuizen, vinyl en dergelijke zijn.
 

MILLIMAT®/100 

Millimat rehab byggh maks 15 mmMILLIMAT®/100 wordt aangeraden als elektrische vloerverwarming van woonkamer, keuken, gangen en andere vergelijkbare ruimtes. De verwarmingsmat kan in beton, cement of in een lijmlaag worden geinstalleerd. Als topvloer kunnen tegels, plavuizen, vinyl, parket en laminaat gebruikt worden. Het wordt aangeraden om een thermostaat met temperatuurbegrenzing te gebruiken als te topvloer gevoelig is voor warmte (zoals laminaat en parket). MILLIMAT®/100 heeft een langere opwarmtijd dan MILLIMAT®/150. 

 

Thermostaten

MILLIMAT® wordt exclusief thermostaat en vloersensor geleverd. Kies voor een bijpassende N-COMFORT TD Thermostaat van Nexans, of kies voor een andere thermostaat, die geschikt is voor een maximale belasting van 16A en voorzien is van een vloersensor. 

Overige informatie

Bekijk onze Brochure: N-Heat Elektrische Verwarmingskabels

Uw contactpersoon

Paul Borghouts Product Manager
Telefoon 0031 10 2483426
paul.borghouts@nexans.com