Recycling-oplossingen van Nexans: uw kabelafval is geld waard!

Wat te doen met uw kabelafval? U wilt zich geen zorgen maken over de wettelijke verplichtingen en beperkingen? Wij hebben een oplossing voor u, die u bovendien geld oplevert.

Nexans, een betrouwbare partner

Aangepaste recycling-oplossingen van Nexans. Wij zijn niet alleen kabelexperts, maar ook recycling-experts! Door te kiezen voor de Recycling Service van Nexans, kunt u geld krijgen voor uw kabelafval terwijl u ook positief bijdraagt aan het milieu. Bovendien betekenen onze recycling-oplossingen:

  • State-of-the-art technologie voor het fijnmalen van koper- en aluminiumkabels
  • Kant-en-klare logistieke oplossingen
  • Transparantie in en traceerbaarheid van alle stappen in de keten

Hoe gaat het in zijn werk?

STAP 1: CONTRACT

Wanneer Nexans uw kabelafval opkoopt, wordt een ophaal- en recycling-overeenkomst getekend tussen beide partijen. Volledige traceerbaarheid en transparatie worden zo verzekerd, zowel voor, tijdens en na de recycling.

STAP 2: OPHALEN

Wij organiseren de volledige logistiek, van de levering van lege bulkcontainers voor kabelafval of tot het sturen van vrachtwagens om kabelafval te vervoeren naar het recyclingcentrum.

STAP 3: VERGOEDING

Na afloop van het proces van het scheiden en herwinnen van de non-ferrometalen van de kabels, wordt de waarde van uw kabels gecrediteerd.

Uw voordelen

  • Uw kabelafval wordt een bron van inkomsten: wij kopen alle soorten kabelafval, zowel van koper als aluminium
  • U hoeft weinig te doen: Wij halen de kabels en zorgen voor de recycling
  • U hoeft u geen zorgen te maken om wet- en regelgeving: we houden ons in het hele recycling-proces aan alle geldende wet- en regelgeving.
  • U draagt bij tot de circulaire economie: uw kabelafval wordt omgezet in gerecyclede grondstoffen.

 

Wist u dit?

"Indien het afval van de eerste producent […] voor voorafgaande behandeling wordt afgegeven aan een […] natuurlijke of rechtspersonen, wordt (deze) in de regel niet vrijgesteld van de verantwoordelijkheid voor de nuttige toepassing of verwijdering in haar geheel." (Europese Richtlijn 2008/98/EG van 19/11/08 betreffende afvalstoffen).

 

Wat betekent dit? Om een voorbeeld te geven: u bent een afvalproducent wanneer u een kabel in een gebouw installeert en kabeloverschotten overhoudt. Hieruit volgt dat, zelfs als u uw kabeloverschotten verkoopt aan een afvalbehandelingsbedrijf of schroothandelaar, u toch verantwoordelijk blijft tot u kunt bewijzen dat uw afval wel degelijk gerecycled werd of volledig  vernietigd werd.

Gerelateerd Document