N-Manual van Nexans: een handig hulpmiddel voor de elektro-installateur

N-Manual: in zakformaat de belangrijkste informatie van veelgebruikte kabels

Rotterdam, 7 oktober 2011 - De N-Manual is een handig hulpmiddel dat iedere elektro-installateur op zak zou moeten hebben. De N-Manual bevat de belangrijkste informatie van veelgebruikte kabels: VD, XMvK, YMvK mb, YMvK mb ss, VO-YMvKas mb, VG-YMvKas mb, YMz1K mbzh, Z1O-YMz1Kas mbzh en Z1G-YMz1Kas mbzh. Dankzij de handige tabellen en pictogrammen heeft de installateur in één oogopslag alle informatie om zijn werk efficiënter te kunnen voorbereiden en uitvoeren.

Goed voorbereid voor elke installatie

De handleiding bevat basisinformatie zoals bedrijfsspanning, normen, aderkleuren en toegelaten installatiemethoden van de kabel (zie het voorbeeld van VD hieronder).

VD


Tevens is er een tabel met buitendiameter en gewicht aangevuld met elektrische eigenschappen zoals maximaal toegelaten stroom en geleiderweerstand (zie het voorbeeld van Z1O-YMz1Kas mbzh hieronder).

Z1O-YMz1Kas


Deze informatie helpt de elektro-installateur voor elke opdracht de juiste kabel te bepalen en zijn werk goed voor te bereiden.
Van iedere kabel is er ook een handige tabel met de maximale lengte die geïnstalleerd kan worden om binnen een toegelaten spanningsverlies te blijven. En dit in relatie tot gekozen doorsnede, spanning, eventuele verschillende manieren van installatie (indien van toepassing) en belasting.

Gerelateerde Informatie

Uw contactpersoon

Heijblom Wim Commercial Services
Telefoon +31102483413
Fax +31102483454
wim.heijblom@nexans.com

Over Nexans

Met energie aan de basis van haar ontwikkeling biedt Nexans, wereldwijd expert in de kabelindustrie, een uitgebreid gamma kabels en kabeloplossingen. De Groep is een wereldspeler in de energietransmissie en -distributie, de industrie en de bouw. De oplossingen van Nexans dienen tal van marktsegmenten: van energie- en telecomnetwerken, over energiebronnen (zonne- & windenergie, petrochemie) en mijnbouw, tot de transportsector (scheepsbouw, lucht- en ruimtevaart, spoorwegen, de automobielsector en automatisering). Als verantwoord industrieel bedrijf integreert Nexans duurzame ontwikkeling in haar wereldwijde en operationele strategie. Zij verbetert voortdurend producten, oplossingen en diensten, stimuleert de ontwikkeling, betrokkenheid en klantgerichtheid van haar medewerkers en introduceert veilige industriële processen met beperkte milieubelasting. Dergelijke initiatieven plaatsen Nexans in het middelpunt van een duurzame toekomst. Met een industriële aanwezigheid in 40 landen en commerciële activiteiten wereldwijd biedt Nexans werk aan 25.000 mensen en realiseerde in 2012 een omzet van 7,2 miljard euro. Nexans is genoteerd op de beurs van NYSE Euronext in Parijs, compartiment A.

www.nexans.nl