« Groene » Haspels: Nexans slaat PEFC™ gecertificeerde haspels in

In de loop van 2010 zullen alle in Europa gekochte houten haspels PEFC™ gecertificeerd zijn.

Green Drums

Nexans vervangt haar traditionele houten haspels door haspels met PEFC™-certificering (PEFC = Programme for the Endorsement of Forest Certification schemes of Programma voor de Erkenning van Boscertificeringssystemen).

In de loop van 2010 zullen alle in Europa gekochte houten haspels gecertificeerd zijn.

Waarom PEFC™ ?

Het programma voor de erkenning van boscertificeringssystemen is ’s werelds grootste boscertificeringsprogramma. Het stimuleert duurzaam bosbeheer – milieutechnisch, sociaal nuttig en economisch haalbaar beheer van bossen voor huidige en toekomstige relaties – dankzij boscertificering door een onafhankelijke derde.
Producten met het PEFC-keurmerk geven de zekerheid dat op hout gebaseerde grondstoffen afkomstig zijn uit duurzaam beheerde bossen.

 

Nexans gebruikt alleen al in de Europese Unie ongeveer 350.000 houten haspels op jaarbasis. Ongeveer 95% daarvan zal worden vervangen door ‘groene’ haspels, gemaakt van PEFC™-gecertificeerd hout.

U geniet de voordelen!

Iedereen in onze bedrijfsketen is betrokken bij duurzame ontwikkeling: de haspelfabrikant, de kabelfabrikant, de distributeur en de installateur.

Nexans beoordeelt al de levenscyclus van haar kabels, van het productieproces tot het eind van het gebruik. Daar voegen we nu de haspels aan toe, op basis van een doorlopend ‘win-win’-programma tussen Nexans en zijn strategische leveranciers. Met de PEFC™-certificering van onze haspelproducenten krijgt u volledige traceerbaarheid en een garantie voor verantwoord bosbeheer.