Vloerdikte van max 30 mm

varmekabler rehab byggh maks 30 mmConventionele verwarmingskabels kunnen de beste keuze zijn voor renovatieprojecten, als de vloerdikte met maximaal 30 mm verhoogd kan worden. Omdat bij renovatie de kabels normaal gesproken in een dunnere deklaag worden gelegd dan bij nieuwbouw, worden kabels met een lager vermogen aanbevolen. De ondergrond moet in ieder geval gelijkmatig en stabiel zijn.

MILLIMAT® - de dunste oplossing voor renovatieprojecten

MILLIMAT® is door zijn slanke constructie ideaal voor renovatieprojecten en kan in alle soorten ruimtes worden gebruikt. Het is ontworpen voor inbouw in dekvloeren en biedt een comfortabele, veilige en zuinige verwarming. MILLIMAT® heeft een verwaarloosbaar magnetisch veld en is slechts 4,5 mm dik. Het kan gemakkelijk worden aangepast aan de vorm van de ruimte en kan direct in tegellijm of in een zelfnivellerende dekvloer worden geplaatst.

MILLIMAT/100 is bedoeld voor ruimtes zoals keuken, gangen, woonkamers etc. en kan op elk oppervlak (inclusief brandbare oppervlakken) worden geïnstalleerd.

MILLIMAT/150 is geschikt voor badkamers, WC's of andere ruimten waar een een korte opwarmtijd gewenst is en mag alleen op niet-brandbare oppervlakken worden geïnstalleerd.

TXLP NORDIC 10W/m

Geschikt voor ruimtes waar de vloer maximaal 30 mm boven de bestaande vloer kan worden verhoogd en er precieze installatie rond hoeken, riolering, toiletpot etc vereist wordt.

TXLP NORDIC 17W/m

Bij vloeren waar een zo hoog mogelijke capaciteit vereist of gewenst is (circa 150W / m²), zorgt het gebruik van 10W/m kabeltype voor een zeer kleine afstand tussen de kabelstrengen. Dit is op zich een goedgekeurde installatie, maar is niet altijd noodzakelijk in vloeren met een dikte van bijna 30 mm. Vanaf ongeveer 130W/m² is een verwarmingskabel met een lineair vermogen van 17W/m prima te gebruiken, ook in relatief lage vloeren.

Temperatuurregeling

Dunne vloeren maken een eenvoudige thermische regeling mogelijk, met efficiënte nachtstand of timerfunctie. In vochtige ruimtes wordt het gebruik van een vloersensor aanbevolen.