MILLIMAT® - de dunste oplossing voor renovatieprojecten

Vloerdikte van max 15 mm

Millimat rehab byggh maks 15 mmMILLIMAT® is door zijn slanke constructie ideaal voor renovatieprojecten en kan in alle soorten ruimtes worden gebruikt. Het is ontworpen voor inbouw in dekvloeren en biedt een comfortabele, veilige en zuinige verwarming. MILLIMAT® heeft een verwaarloosbaar magnetisch veld en is slechts 4,5 mm dik. Het kan gemakkelijk worden aangepast aan de vorm van de ruimte en kan direct in tegellijm of in een zelfnivellerende dekvloer worden geplaatst.

MILLIMAT®/100 is bedoeld voor ruimtes zoals keuken, gangen, woonkamers etc. en kan op elk oppervlak (inclusief brandbare oppervlakken) worden geïnstalleerd.

MILLIMAT®/150 is geschikt voor badkamers, WC's of andere ruimten waar een een korte opwarmtijd gewenst is en mag alleen op niet-brandbare oppervlakken worden geïnstalleerd.

Het is in alle gevallen een voorwaarde dat de ondervloer vlak en stabiel is. Vaak is het een vereiste dat de dekvloer minimaal 20 mm moet zijn om zo voldoende draagkracht te verkrijgen.

MILLIMAT® is ontworpen in overeenstemming met internationale normen en richtlijnen, waarbij de kwaliteit van de productie is gewaarborgd volgens ISO 9001 en het milieu is beveiligd volgens ISO 14001.

MILLIMAT® wordt geleverd met een productgarantie van 20 jaar, mits bij juiste installatie en gebruik.

De ondervloer kan de bouwhoogte beïnvloeden

In alle gevallen wordt aangenomen dat de grond vlak en stabiel is. Bij ondervloeren met gevaar voor doorbuiging wordt vaak een minimale (totaal)dikte van 2 cm aangeraden (door de leverancier van de dekvloer) om te waarborgen dat de bovenvloer sterk genoeg is en om scheurvorming te voorkomen. In dergelijke gevallen kunnen traditionele verwarmingskabels een goed alternatief bieden, omdat het product zelf niet de dikte van de vloer bepaalt.

Temperatuurregeling
Dunne vloeren maken een eenvoudige temperatuurregeling mogelijk, met efficiënte nachtelijke verlagingen of timerfuncties. In vochtige ruimtes wordt het gebruik van vloersensor aanbevolen.