CE-markering en Prestatieverklaring (DoP)

NEN8012_banner_EN

CE-markering

CE mark buttonVanaf 1 juli 2017 moeten fabrikanten, in overeenstemming met CPR, op alle kabels voor bouwwerken CE-markering aanbrengen. Met deze CE-markering en de daaraan gekoppelde prestatieverklaring worden de prestaties van de essentiële kenmerken (producteigenschappen) van producten weergegeven. Nexans voorziet in een consistente en CPR conforme lay-out van het etiket. De CPR vereist 10 verplichte elementen op etiketten te vermelden. Sommige van deze elementen werden al eerder gebruikt: de merknaam van de producent, het adres van de producent, de productcode en de CE-markering. De zes nieuwe elementen zijn: het jaar van de initiële certificering, de classificatie, de verwijzing naar de geharmoniseerde norm, de identificatiecode van de certificatie-instelling, de identificatie van de Prestatieverklaring en het beoogde gebruik van de kabel. Nexans ontwikkelde een standaard lay-out van deze verplichte informatie, consistent over alle producten.

CE Label

 

Prestatieverklaring of Declaration of Performance (DoP)

DoP_nexansOok zijn fabrikanten verplicht om voor ieder product een Prestatieverklaring op te stellen en te verstrekken, waarin alle informatie over het product en zijn prestaties is samengevat. Met deze verklaring neemt de fabrikant de volledige verantwoordelijkheid voor de conformiteit van het product met de verklaarde prestaties.

Bekijk een Prestatieverklaring (DoP)

Ook is er een DoP per productfamilie beschikbaar, lees meer over deze Familie DoP.

 

 

 

NEXANS TRACKERTM

NEXANS TRACKER is een online tool waarmee u deze Prestatieverklaring en andere regelgevende documenten van onze producten kunt raadplegen en downloaden. U kunt eenvoudig zoeken op productreferentie, EAN code of productomschrijving. Deze gegevens worden op de etiketten en in de productcatalogi en prijslijsten vermeld. In de zoekresultaten worden de link naar het product datablad, de Nexans productreferentie, de naam van het product en de link naar de Prestatieverklaring vermeld.

Open de NEXANS TRACKER en download de Prestatieverklaringen (DoP’s):

www.nexans.nl/dop

NEXANS TRACKER: Alle productinformatie volgens de regelgeving

In de E-catalogus kunt u ook op productniveau een Prestatieverklaring opvragen. Klik op “Prestatieverklaring (DoP)” en download alle informatie in een handige PDF.

Gerelateerde Informatie

Uw contactpersoon

Paul Borghouts Product Manager
Telefoon 0031 10 2483426
paul.borghouts@nexans.com