Nexans maakt MVO prestaties zichtbaar op het FIRA platform

Nexans Nederland publiceert MVO-rapport Brons

fira Rotterdam, 10 mei 2016 - Nexans Nederland heeft op 13 april 2016 als eerste bedrijf in de kabelindustrie haar prestaties op het gebied van Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO) zichtbaar gemaakt op het FIRA Platform. FIRA koppelt ondernemingen die duurzaam inkopen aan bedrijven die duurzaam leveren. Nexans Nederland heeft besloten dit initiatief te omarmen omdat wij geloven in het actief bevorderen van duurzaamheid en het transparant maken van onze prestaties.

fira bronsHet FIRA MVO-rapport Brons staat in het teken van commitment en inventarisatie van duurzaamheid. Hiermee maken wij direct al onze prestaties zichtbaar van certificaten tot externe audits en onze zogenaamde ‘best practices’. Ook zij  wij transparant over onze toekomstplannen. Hiermee laten wij niet alleen zien wat er al bereikt is, maar ook dat we verder werken aan duurzaamheid. Alle informatie in het FIRA Platform is getoetst, waardoor de gegevens betrouwbaar zijn. Elk jaar vindt een hertoetsing plaats en natuurlijk werkt Nexans haar prestaties elk jaar bij.
Het FIRA Platform is een platform waar bedrijven hun duurzaamheidstrategie ontwikkelen en direct alle resultaten én toekomstplannen zichtbaar maken. Het platform sluit nauw aan bij internationale en nationale normen op het gebied van duurzame ontwikkeling zoals ISO26000, AA1000 en GRI G4. Centraal in de aanpak staan de MVO-principes en de kernthema’s zoals benoemd in ISO26000. Hiermee bouwen wij aan een duurzame bedrijfsvoering. Al onze duurzaamheidinformatie is geverifieerd door FIRA. Daardoor is deze informatie betrouwbaar.
Nexans werkt jaarlijks haar prestaties bij en deze worden jaarlijks opnieuw geverifieerd.

Het FIRA Statement en het volledige FIRA CSR Report zijn te vinden in het FIRA Platform. U kunt een gratis inlogcode aanvragen via info@fira.nl.

Uw contactpersoon

Sophie Van Outryve Communication dept
Telefoon 0032 2 363 2630
sophie.vanoutryve@nexans.com

Over Nexans

Met energie aan de basis van haar ontwikkeling biedt Nexans, wereldwijd expert in de kabelindustrie, een uitgebreid gamma kabels en kabeloplossingen. De Groep is een wereldspeler in de energietransmissie en -distributie, de industrie en de bouw. De oplossingen van Nexans dienen tal van marktsegmenten: van energie- en telecomnetwerken, over energiebronnen (zonne- & windenergie, petrochemie) en mijnbouw, tot de transportsector (scheepsbouw, lucht- en ruimtevaart, spoorwegen, de automobielsector en automatisering). Als verantwoord industrieel bedrijf integreert Nexans duurzame ontwikkeling in haar wereldwijde en operationele strategie. Zij verbetert voortdurend producten, oplossingen en diensten, stimuleert de ontwikkeling, betrokkenheid en klantgerichtheid van haar medewerkers en introduceert veilige industriële processen met beperkte milieubelasting. Dergelijke initiatieven plaatsen Nexans in het middelpunt van een duurzame toekomst. Met een industriële aanwezigheid in 40 landen en commerciële activiteiten wereldwijd biedt Nexans werk aan 25.000 mensen en realiseerde in 2012 een omzet van 7,2 miljard euro. Nexans is genoteerd op de beurs van NYSE Euronext in Parijs, compartiment A.

www.nexans.nl

Over FIRA

FIRA is een verificatiebureau en verifieert MVO-informatie van bedrijven en instellingen en maakt op deze wijze Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO) bespreekbaar. In onze visie ligt de sleutel tot een duurzamere wereld bij het bedrijfsleven. De keuzes die grote bedrijven maken, hebben ingrijpende gevolgen voor de maatschappij. Maar zij zijn uiteraard niet verantwoordelijk voor het oplossen van alle maatschappelijk problemen. Duurzaamheid gekoppeld aan zakelijkheid, daar ligt de kans tot versnelling. Door duurzame initiatieven van kopers, leveranciers en andere stakeholders te verbinden, ontstaat een ketting die duurzaamheid als een succesvolle business case stimuleert. Samenwerking in de context van duurzaamheid leidt tot shared value. Zo kunnen we het verschil maken én onze welvaart behouden.

www.firaplatform.com