Nexans introduceert MILLIMAT® elektrische vloerverwarming

MILLIMAT®/150 is geschikt voor badkamers, wc’s en andere ruimtes met een korte opwarmtijd

badkamerRotterdam 30 april 2018 – Tijdens Building Holland 2018 introduceerde Nexans de MILLIMAT® verwarmingsmatten, onderdeel van het Nexans N-Heat® elektrische verwarmingsconcept. Nexans MILLIMAT® is geschikt in traditionele verwarmingsconcepten, maar is ook zeer geschikt voor toepassing in duurzame all-electric en NOM woningprojecten.
De verwarmingsmatten van Nexans kunnen door hun geringe opbouwhoogte van slechts 4,5 mm en eenvoudige installatie in zowel renovatie- als in nieuwbouwprojecten worden toegepast.

Het N-HEAT®-concept

Elektrische verwarmingskabels werd in 1926 door Nexans uitgevonden. De hoogwaardige verwarmingsoplossingen van Nexans zijn in de afgelopen 100 jaar doorontwikkeld en worden in alle uithoeken van de wereld gebruikt. Zo worden de verwarmingsoplossingen gebruikt in Heathrow Airport, het Olympisch stadion (het Vogelnest) en andere Olympische sites in China, het Manhattan House in New York en ook het Centraal Station van Utrecht.

MILLIMAT® een energiezuinige oplossing

De MILLIMAT® elektrische vloerverwarmingsmatten kunnen een energiezuinige keuze zijn als lokale bijverwarming, of in ruimtes die kort of weinig gebruikt worden zoals een badkamer of werkplek. De comfortabele warmte, die wordt opgewekt door de MILLIMAT®, heeft bewezen dat met 2-3°C lagere temperatuurinstelling en bij gelijkblijvend comfortniveau een energiebesparing van 5-10% behaald kan worden.

In combinatie met duurzaam opgewekte stroom, zoals met zonnepanelen of windturbines, is verwarmen met de MILLIMAT® een milieuvriendelijke oplossing. Bovendien is de MILLIMAT® onderhoudsvrij en heeft een lange levensduurverwachting.

Overige voordelen

Vloerverwarming met elektrische verwarmingskabels biedt als verwarmingssysteem vele andere voordelen. Het neemt geen ruimte in beslag, dit in tegenstelling tot verwarming met radiatoren. De warmte wordt gelijkmatig verdeeld in de ruimte en zorgt zo voor een maximaal comfort. Er wordt geen stof verzameld bij de radiator of andere warmtebron en de ruimte kan naar wens worden ingericht en gebruikt.

Meer informatie over Nexans MILLIMAT® is te vinden op onze website: www.nexans.nl/nheat

Over Nexans

Met energie aan de basis van haar ontwikkeling biedt Nexans, wereldwijd expert in de kabelindustrie, een uitgebreid gamma kabels en kabeloplossingen. De Groep is een wereldspeler in de energietransmissie en -distributie, de industrie en de bouw. De oplossingen van Nexans dienen tal van marktsegmenten: van energie- en telecomnetwerken, over energiebronnen (zonne- & windenergie, petrochemie) en mijnbouw, tot de transportsector (scheepsbouw, lucht- en ruimtevaart, spoorwegen, de automobielsector en automatisering). Als verantwoord industrieel bedrijf integreert Nexans duurzame ontwikkeling in haar wereldwijde en operationele strategie. Zij verbetert voortdurend producten, oplossingen en diensten, stimuleert de ontwikkeling, betrokkenheid en klantgerichtheid van haar medewerkers en introduceert veilige industriële processen met beperkte milieubelasting. Dergelijke initiatieven plaatsen Nexans in het middelpunt van een duurzame toekomst. Met een industriële aanwezigheid in 40 landen en commerciële activiteiten wereldwijd biedt Nexans werk aan 25.000 mensen en realiseerde in 2012 een omzet van 7,2 miljard euro. Nexans is genoteerd op de beurs van NYSE Euronext in Parijs, compartiment A.

www.nexans.nl