Hoe kan Nexans u helpen ?

Wij maken uw leven gemakkelijker

NEN8012_banner_EN

Nexans ondersteunt de invoering van de nieuwe Europese bouwproductenverordening (CPR) en zal bestekschrijvers, installateurs en groothandels helpen voldoen aan de nieuwe regelgeving. De ingangsdatum is 10 juni 2016. Er is een overgangsperiode van 1 jaar vastgesteld, vanaf 1 juli 2017 is de verordening verplicht.

 

Nieuwe generatie kabelsCE mark button

Om aan de CPR te kunnen voldoen ontwikkelde Nexans een nieuwe generatie brandveilige kabels volgens de nieuwe Europese brandklasse. Vanaf 1 juli 2016 kunnen geaccrediteerde aangemelde instanties (Notified Bodies) de bestendigheid van de brandprestaties beoordelen en verifiëren. Voor een aantal productfamilies van Nexans in de verschillende brandklassen werd door deze aangemelde instanties inmiddels de conformiteit met CPR bevestigd. De introductie van dit pakket CE-gemarkeerde kabels en bijbehorende prestatieverklaring zal gefaseerd plaatsvinden.

Bekijk hier de lijst van CPR-conforme kabels

 

NEXANS TRACKERdop button

Om uw werk te vergemakkelijken en omdat papieren documenten gemakkelijk zoek kunnen raken tijdens logistieke operaties, heeft Nexans de NEXANS TRACKER ontwikkeld, een online tool voor het raadplegen en downloaden van de regelgeving met betrekking tot de CPR. Als klant kunt u direct online de conformiteit van onze producten met de regelgeving en prestatieklassen verifiëren. Met de NEXANS TRACKER heeft u ook snel en gemakkelijk toegang tot de Prestatieverklaring (DoP).

Lees hier verder over de NEXANS TRACKER

 

De Nexans CPR brandklasse oriëntatietabel

Om uw werk te vergemakkelijken heeft Nexans een handige brandklasse selectietool ontwikkeld. De CPR brandklasse oriëntatietabel  is gebaseerd op de keuze van de stroomdiagrammen in NEN 8012 en verbindt op eenvoudige wijze de toepassingen met de vereiste kabels. Deze tabel helpt de installateur bij het selecteren van de juiste kabel voor de van toepassing zijnde situatie.

Bekijk de CPR brandklasse oriëntatietabel

 

Vraag naar de gratis brochure

Vraag naar onze gratis brochure ‘ALSECURE® Brandveiligheid begint bij kabels’’. In dit handzame boekje wordt onder meer antwoord gegeven op een aantal van de meest gestelde vragen over brandveilige kabels en de nieuwe CPR.
 

Download de folder

In deze informatieve folder wordt kort uiteengezet wat er met de invoering van de Europese verordening voor bouwproducten (CPR) voor kabels gaat veranderen.

Download onze informatieve folder (pdf)

 

Informatieve bijeenkomst over de CPR

Gedurende de overgangsperiode zullen informatieve bijeenkomsten en webinars worden georganiseerd. Ook zullen experts van Nexans trainingen verzorgen, zoals via ‘web conferencing’. Wilt u een bijeenkomst bijwonen?
Schrijf u nu in!

 

Bekijk de tutorial: Bent u klaar voor de CPR?

Wilt u nog meer informatie over de CPR? Bekijk het circa 9 minuten durende informatief leerprogramma met een Nederlandstalige voice-over als u alles wilt weten over CPR.

Klik hier voor de Tutorial

Uw contactpersoon

Rob van Dijk Telefoon 010-2483402
rob.van_dijk@nexans.com