Oplossingen voor Duurzame Projecten

Besparen op energie en grondstoffen

Minder consumeren, beter produceren en de impact van onze activiteiten op het milieu verminderen zijn slechts een aantal doelen die het innovatiebeleid en industriële prestatieprogramma van de Groep drijven. Met Nexans Excellence Way heeft de Groep stappen gezet om te zorgen dat al haar fabrieken best practices toepassen bij hun activiteiten.

Bijdragen aan de milieuvriendelijkheid van onze klanten

Nexans werkt er hard aan om te reageren op zorgen van klanten waar het gaat om duurzame ontwikkeling.

Duurzame producten en oplossingen voor onze klanten

Nexans wil een diepgaand inzicht verwerven in de activiteiten van zijn klanten, om in elke stap van de waardeketen beter op hun behoeften te kunnen inspelen.

Veiligheid op het werk: een absolute prioriteit

Nexans’ voornaamste prioriteit is haar werknemers een veilige werkomgeving garanderen. Medio 2008 startte de Groep met een grootschalig verbeteringsprogramma voor gezondheid en veiligheid op de werkplek. Het doel van het programma is de frequentie van werkplekongevallen per eind 2010 tot de helft te hebben beperkt.

Duurzame innovaties

Als onderdeel van haar inzet voor duurzame ontwikkeling zal Nexans van traditionele houten haspels overstappen op haspels met PEFC™-certificering.

PEP-milieuverklaring

Nexans evalueert, registreert en publiceert de milieueffecten van zijn producten door middel van de PEP-milieuverklaring. (PEP staat voor Product Environmental Profile, productmilieuprofiel.) Deze verklaringen worden opgesteld volgens het PEP-ecopaspoortprogramma dat is ontwikkeld samen met andere elektrische en elektronische bedrijven, op basis van de norm ISO 14025. Dankzij de milieuverklaringen kunnen klanten gefundeerde beslissingen nemen, rekening houdend met de milieueffecten van diverse producten.