Overzicht

Nexans brengt energie tot leven

Nexans brengt energie tot leven via een uitgebreid assortiment kabels en kabeloplossingen die wereldwijd klanten helpen betere prestaties neer te zetten.

De teams van Nexans stellen zich als partners ten dienste van hun klanten in vier grote sectoren: energietransmissie en -distributie (energienetten op het land en onderzees), energiebronnen (olie & gas, mijnbouw en hernieuwbare energiebronnen), transport (weg, spoor, lucht, zee) en bouw (commerciële en residentiële bouw en data centers).

De strategie van Nexans is gebaseerd op de voortdurende innovatie van producten, oplossingen en diensten net als op de ontwikkeling van haar werknemers, de begeleiding van klanten en de introductie van veilige en milieuvriendelijke industriële processen.
In 2013 werd Nexans de eerste speler in de kabelindustrie die een Foundation oprichtte om duurzame initiatieven te ondersteunen die achtergestelde gemeenschappen wereldwijd toegang tot energie geven.
 

Nexans is een actief lid van Europacable , de Europese associatie van fabrikanten van draad en kabel, en ondertekende het Europacable Industry Charter . Met dit handvest drukken de leden hun inzet uit voor de beginselen en doelstellingen van ethische, duurzame en hoogwaardige ontwikkeling en productie van kabels.

Met een industriële aanwezigheid in 40 landen en commerciële activiteiten wereldwijd biedt Nexans werk aan bijna 26.000 mensen. De Groep realiseerde in 2013 een omzet van 6,7 miljard euro. Nexans is genoteerd op de beurs van NYSE Euronext in Parijs, compartiment A.
 

Nexans in het dagelijks leven

Energietransmissie en -distributie

Transport

transportation

Ontdek het aanbod van Nexans voor

Bouw

building

Ontdek het aanbod van Nexans voor